Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sijoittajakaksikko sai halvalla Ahtialan toimintakeskuksen, tiloissa toimii mielenterveysongelmaisten turvapaikanhakijoiden yksikkö

Parikymmentä erityistä valvontaa ja psykiatrista tukea vaativa turvapaikanhakijaa muuttaa Ahtialaan Kuva: Juha Peurala

Lahden Ahtialan toimintakeskuksen kiinteistön omistaja on vaihtunut.

Uusi omistaja on Ahtialan keskuskiinteistö oy, jonka omistavat puoliksi Pasi Tinnilä ja Timo Salonen yhtiöidensä XO Pensionin ja Lahden Essetkon kautta.

Esisopimus kaupasta tehtiin viime toukokuussa. Kauppahinta 80 000 euroa kuulostaa pieneltä lähes 2 000 neliön tiloista, mutta jo jonkin aikaa käyttämättä ollut talo kaipasi huoltoa ja korjauksia.

- Alapohjan tuuletus vaihdettiin koneelliseksi. Mitään muuta rakenteellista puutetta siellä ei ollut, kertoo Ahtialan keskuskiinteistön toimitusjohtaja Timo Salonen.

Tiloissa toimivat Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskuksen toimisto ja tehostetun tuen yksikkö vuokrasopimuksella, joka on voimassa toistaiseksi. Tiloissa on 20 asiakaspaikkaa vakavista mielenterveysongelmista kärsiville turvapaikanhakijoille.

Vastaanottokeskuksen vuokrasopimus Hennalassa päättyy vuodenvaihteessa. Valtaosa noin 150 turvapaikanhakijasta siirtyy vuokra-asuntoihin eri puolille Lahtea.

Kehitysvammaisten hoitoa varten rakennetut tilat Ahtialassa kelpaavat Salosen mukaan oikein hyvin tulevaan käyttöönsä. Hän kuittaa "urbaaniksi legendaksi" väitteet kosteusvaurioista.

- Migrin insinöörit tutkivat tilat hyvin tarkkaan ennen sopimusta.

Toimintakeskuksen tiloissa on isohko uima-allasosasto. Sitä ei ole vuokrattu vastaanottokeskukselle.

Toimintakeskus rakennettiin vuonna 1988 lähes puolen hehtaarin tontille Ahtialan Laitumelle. Peruskorjaus olisi pian ajankohtainen, mutta omistajien mielessä on asuntorakentamisen mahdollistava kaavamuutos.

Salonen ja Tinnilä ovat ennestään osaomistajia esimerkiksi Lahden Tevin talon omistavassa yhtiössä. Tinnilällä on myös vireillä iso hanke Lahden matkakeskuksen vieressä, johon kaava sallii 10-kerroksisen hotellin rakentamisen sekä keskeneräinen asuntoprojekti Lahden konserttitalon kiinteistössä.

Juttua on muokattu kello 11.58: Alkuperäisessä uutisessa kerrottiin, että vuokrasopimus on voimassa kymmenen kuukautta. Vuokrasopimus on kuitenkin voimassa toistaiseksi ja sen voi ensimmäistä kertaa irtisanoa kymmenen kuukauden päästä.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi