Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ranta-Kartanon kylpylähotellin suunnittelu alkaa - toteutuessaan viihdekeskus työllistäisi yli sata henkeä Lahdessa

Kinoksen yrittäjä Arto Korhonen lupaa hankkia rahoituksen kylpylähotellille, jos kaupunki päättää rahoittaa 50 metrin uima-allasta. Kuva: Juha Peurala

Kiinteistösijoitusyhtiö Kinos voi ryhtyä suunnittelemaan kylpylähotellin ympärille rakentuvaa viihdekeskusta Lahden Ranta-Kartanon alueelle Kisapuiston viereen. Asia varmistui tiistaina, kun tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyi Kinoksen jättämän suunnitteluvaraushakemuksen.

- Lautakunta päätti suunnitteluvarauksesta yksimielisesti. Asiassa päästään eteenpäin, puheenjohtaja Francis McCarron (kok.) toteaa.

Kinoksen suunnitelmissa on 30 000 kerrosneliömetrin laajuinen kokonaisuus, johon kaupunki osallistuisi rahoittamalla 50 metrin uima-allasta. Kinoksen yrittäjä Arto Korhonen arvioi, että yksityisen investoinnin arvo olisi ilman uimahallin osuutta 35-40 miljoonaa euroa. Uimahallin kustannusarvio on 26-30 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen on tarkoitus arvioida keväällä, kannattaako hankkeessa edetä. Päätökset sopimuksista ja kaavamuutoksesta tehtäisiin vuonna 2019.

Rahoitus tulisi kansainvälisilta rahastoilta ja suomalaisilta eläkeyhtiöiltä. Kinoksen roolina olisi johtaa hanketta.

Kinos on laskenut hankkeen työllisyys- ja verovaikutuksia yhdessä kehitysyhtiö Ladecin kanssa. Arvion mukaan viihdekeskus työllistäisi rakennusaikana noin 450 henkeä. Pysyviä työpaikkoja tulisi suoraan tai välillisesti yli sata. Laskelmien mukaan yksityinen hanke tuottaisi kaupungille 20 vuoden aikana arviolta 13 miljoonan euron verotulot.

Jos hanke toteutuu, hotelli, kylpylä ja 50 metrin uima-allas voisivat valmistua vuonna 2023. Mahdolliset kaavavalitukset venyttäisivät hanketta.

Kuva: Anssi Hietamaa
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi