Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahtelaispäättäjät äänestivät vastoin kaupungin ohjetta - "Voisiko törkeämmin kävellä hallituksen puheenjohtajan yli"

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) pyytää SDP:n Sirkku Hildéniltä selvitystä tämän toiminnasta yhtymävaltuuston kokouksessa. Myös yhtymävaltuustoa johtava Hannu Rahkonen (kok.) arvostelee varapuheenjohtajana toimivan Hildénin toimia. Hildénin mukaan kaupungin asettamasta epärealistisesta aikataulusta ei kannattanut pitää härkäpäisesti kiinni.

Sirkku Hildénin (sd.) mielestä palvelusopimuksen laatimiselle asetetusta aikataulusta oli turha pitää härkäpäisesti kiinni. Kuva: Mirja Hussain

Lahden johtavat kokoomuspoliitikot arvostelevat muutamien lahtelaispäättäjien toimintaa hyvinvointiyhtymän valtuuston kokouksessa 1. joulukuuta.

Yhtymävaltuuston kokouksessa kaupunginhallituksen jäsen Sirkku Hildén (sd.) teki kaupungin antamasta omistajaohjeesta poikkeavan muutosesityksen, jonka puolesta äänestivät myös Seppo Koskinen (sd.), Antti Holopainen (vas.) ja Leena Kaartinen (kd.).

Hildénin tekemä muutosesitys koski yhtymän ja omistajakuntien välisen palvelusopimuksen laatimisen aikataulua. Kaupunginhallitus edellytti, että sopimuksen edellyttämät muutokset tuodaan käsiteltäviksi 5. maaliskuuta mennessä. Hildénin esityksestä valtuusto päätti, että yhtymän hakeman kasvurahoituksen tilanne tuodaan valtuuston käsittelyyn vasta 16. huhtikuuta.

Rostedt pyysi selvitystä

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) kertoo ottaneensa asian esille maanantaiaamuna pidetyssä kokouksessa.

- Hildén käveli kaupunginhallituksen esityksen yli hyvinvointiyhtymän valtuustossa. Hän teki henkilökohtaisesti muutosesityksen. Pyysin Hildéniltä selvityksen hallituksen seuraavaan kokoukseen, miksi hän haluaa kaupunginhallituksen jäsenenä toimia kaksilla rattailla ja hallituksen päätöksiä vastaan.

Myös yhtymävaltuustoa johtava Hannu Rahkonen (kok.) ihmettelee Hildénin toimintaa.

En nähnyt perusteita sille, miksi aikataulusta pitäisi pitää kiinni, kun selkeästi nähdään, että se ei ole mahdollista. Sirkku Hildén (sd.)

- Muutosesitys oli ymmärtääkseni aika pitkälle lähtöisin yhtymän toimitusjohtajalta ja yhtymähallituksen puheenjohtajalta. Kaupungin omistajaohjauksessa annettu takaraja oli 5. maaliskuuta. Nyt pelattiin puolitoista kuukautta lisää aikaa. Voi vain miettiä, että miksi.

Rahkonen huomauttaa, että monet yhtymän omistajakunnista yhtyivät Lahden antamaan aikatauluun.

- Eniten kummastuttaa, että Hildén ei kaupunginhallituksen jäsenenä noudata päätöstä, jota on ollut itse tekemässä. Voisi sanoa, että voisiko törkeämmin kävellä hallituksen puheenjohtajan yli.

"Ei kannattanut pitää härkäpäisesti kiinni"

Hildén toimii yhtymävaltuuston varapuheenjohtajana. Hän perustelee muutosesitystään sillä, että yhtymä ei pysty toimittamaan kaikkia pyydettyjä tietoja maaliskuun alkuun mennessä.

- Päätös aikataulusta tehtiin kaupungintalolla. Sen jälkeen vasta tuli ilmi, että 5. maaliskuuta mennessä saadaan vain osittain tietoja hankkeiden toteutumisesta. En nähnyt perusteita sille, miksi aikataulusta pitäisi pitää kiinni, kun selkeästi nähdään, että se ei ole mahdollista.

Hildénin mukaan maaliskuun alussa yhtymällä on oltava arvio siitä, miten toiminta järjestetään, jos haussa olevaa useiden miljoonien eurojen kasvurahoitusta ei saadakaan.

- Varautuminen pitää olla, mutta tieto hankkeiden toteutumisesta tulee vähän myöhemmin. Tein kompromissiesityksen, jossa sisältö oli kaupunginhallituksen esityksen mukainen, mutta aikataulu yhtymän toivomuksen mukainen. En nähnyt, että olisi kannattanut pitää härkäpäisesti kiinni aikataulusta, joka ei ole realistinen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) ei halua vielä kommentoida asiaa.

- Keskustelemme tästä vielä jatkossa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Päijät-Häme

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen