Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeen kansanedustajien vuoden kohokohtia

Kansanedustaja Jari Ronkainen Kuva: Sami Kuusivirta

Linnan juhlat ovat olleet Päijät-Hämeen kansanedustajille vuoden 2017 kohokohtia.

ESS kysyi heiltä juhlahumussa kaksi kysymystä:

1. Itsenäinen Suomi täyttää nyt sata vuotta. Onko näissä juhlissa normaalia enemmän latausta?

2. Mikä Linnan juhlilla on hauskinta?

Jari Ronkainen, ps:

1. Lataus tähän 100-vuotis-itsenäisyyspäivän juhlaan on aivan erityinen. Linnassa on normaalia enemmän kutsuvieraita ja tarjoilussakin on pyritty ottamaan koko Suomi huomioon.

2. Hauskinta juhlissa on tavata uusia ihmistuttavuuksia ja käydä mielenkiintoisia keskusteluja. Yleensä juhlissa tunnelma on hyvin vapautunutta ja keskusteluja on helppo käydä.

Ville Skinnari, sdp:

1. Koko juhlavuosi on meille tärkeä Suomessa ja ulkomailla. Kyllä tänään on ilmassa jotain erityistä, ainutkertaista. Sama tunnelma on välittynyt tänään eri tilaisuuksissa muun muassa Lahdessa ja Iitissä. Erityisesti sotaveteraanien kohtaaminen tänään on herättänyt suuria tunteita ja kunnioitusta.

2. On kiva tavata esimerkiksi Saku Koivua, jota en todellakaan nuorena pelatessa saanut kiinni kaukalossa.

Anne Louhelainen, Siniset:

1. Kyllä on. Koko vuoden on ollut upeita Suomi100 juhlia ja -tapahtumia. Ne ovat virittäneet tähän itsenäisyyspäiväjuhlaan. Omalla kohdallani tämän itsenäisyyspäivän merkitys korostuu koska sotaveteraani-isäni menehtyi isänpäivänä. Hän suostui vasta viime vuosina puhumaan sota-ajoista: rintamalla koetut asiat ja saadut arvet olivat syvällä, vaikeita ja surullisia.

Tänä itsenäisyyspäivänä meidän perheen viimeinen sotaveteraani on pois. Se koskettaa ja itsenäisyyspäivä saa vielä voimakkaamman tunnelatauksen.

2. Linna on kaunis paikka, jo pelkästään pääsy sinne tuo juhlan tunteen.

Pakko toki kyllä myöntää, että hauskinta on tuttujen tunnistaminen juhlatamineissa: ihme kyllä − muillakin kuin minulla − on arkiminä, joka pyntättynä näyttää aivan toisenlaiselta.

Kalle Jokinen, kok:

1. Itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumat ja historiamme monien vaiheiden esilläpito vuoden aikana tekee tästä itsenäisyyspäivästä aivan erityisen. Minusta tuntuu, että suomalaisten arvostus itsenäisyyttämme kohtaa on juhlavuoden ansiosta kohonnut.

2. Hauskinta Linnan juhlissa on odottamattomat kohtaamiset ja keskustelut mielenkiintoisten ihmisten kanssa, asemaan ja taustaan katsomatta.

Martti Talja, kesk:

1. Suomen Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta on vietetty jo koko vuoden ajan 5000 eri tilaisuudessa, ja kaikkiaan niihin on osallistunut arviolta 600 000 suomalaista ja Suomen ystävää. Presidentin vastaanotto on eräänlainen huipentuma juhlavuodelle. Itse koen olevani etuoikeutettu voidessani osallistua yhteen merkkivuoden päätapahtumista. Itsenäisyyttämme juhlivat kanssamme myös ulkovaltojen edustajat.

2. Kyllä juhlaan liittyy erityinen lataus näin merkkivuotena. Kutsutut edustavat koko kansakuntaa, tämä tekee juhlasta erityisen.

Rami Lehto, ps:

1. On hienoa, että Suomi on säilynyt itsenäisenä ja sen juhlistaminen on yhtä tärkeää vuodesta toiseen. On hyvä, että veteraanit ollaan tuotu entistä enemmän esille, jotta nuoret sukupolvetkin ymmärtäisivät minkälaisia urotekoja ja uhrauksia he ovat tehneet, jotta Suomi on säilynyt itsenäisenä.

2. Linnan juhlat ovat minulle kunnioitus veteraaneja ja ikääntyneitä sukupolvia kohtaan, eli heitä, ketkä ovat meidän itsenäisen hyvinvointivaltion rakentaneet ja sitä puolustaneet. 

Eivät ne välttämättä mitenkään hauskat juhlat ole, vaan minulle kunnioitus isänmaata ja veteraaneja kohtaan.

Henkilökohtaisesti minua harmittaa, että juhlista on tullut täysin iltapukujen esittelyjuhla ja osittain kilpailukin.

Juttua on muokattu kello 20.55: Anne Louhelainen on nykyisin Sinisen eduskuntaryhmän kansanedustaja, ei perussuomalaisten.

Juha Honkonen
juha.honkonen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen