Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Joutjärvi sai oman onkilaiturin - "Järven kalakantahan on erittäin rikas ja monipuolinen"

Joutjärven onkilaituri tuotiin paikalle marraskuun lopulla. Ensimmäisiä hyödyntäjiä oli Erja Pyykkö, joka kokeili onneaan virvelöimällä.

Joutjärven Merivaaran puoleiseen päähän kaavailtu onkilaituri on nyt valmis ja odottaa onkijoita.

Noin 14-metrinen laituri on ensimmäinen Joutjärven virallinen kalastukseen suunniteltu laituri, jota voivat hyödyntää niin lähialueen asukkaat kuin kaikki muutkin lahtelaiset.

- Joutjärven kalakantahan on erittäin rikas ja monipuolinen, joten yhteinen onkipaikka tulee varmasti hyvään tarpeeseen, uskoo Lahden kaupungin vesiensuojelusuunnittelija Matti Kotakorpi.

Kuluvan syksyn osalta onkilaiturin hyödyntämisaika jää lyhyeksi, mutta ensi kevään kalastuskaudelle laituri on jo valmiina.

Ensi keväänä on tarkoitus järjestää myös pienimuotoiset ”avajaiset”, jossa jaetaan kalastustietoutta ja vietetään yhteistä onkipäivää. Joutsaaressa on myös mahdollista paistaa makkaraa ja saunoa.

Joutjärvihän on erittäin suosittu järvi myös pilkkijöiden keskuudessa. Järveen on istutettu parin viime vuoden aikana kuutisentuhatta siikaa, joista suurimpia pilkkijätkin pääsevät tulevana talvena hyödyntämään.

Kotakorpi toivoo, että pilkkijät kirjaisivat ylös saamiaan siikasaaliita, jotta saataisiin lisätietoa kannan elinvoimaisuudesta ja koosta.

Laituri suunniteltiin yhdessä Lahden kaupungin kunnallistekniikan ja ympäristöpalvelujen sekä Joutsaarisäätiön edustajien kanssa.

Matti Turpeinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi