Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lautakunta lämpeni ehdotukselle Lahden kylpylähotellista

Kiinteistösijoittaja haluaa Ranta-Kartanoon hotellin, 50 metrin uima-altaan, kylpylän, osakehuoneistoja, parkkitalon sekä toimitilaa ja liiketilaa. "Emme ole valmiita sijoittamaan uimahalliin yleellisyystekijöitä sivistyspalveluiden määrärahoista", sanoo sivistysjohtaja.

Pikku-Vesijärven puiston ja vanhan linja-autoaseman välille kaavaillaan monipuolista viihdekeskusta. Kuva: Juha Peurala

Ranta-Kartanoon kaavailtu kylpylähotelli saa tukea kaupungin liikunta- kulttuurilautakunnalta. Keskiviikkona kokoontunut lautakunta puoltaa kiinteistösijoitusyhtiö Kinoksen jättämän suunnitteluvaraushakemuksen hyväksymistä.

Kinos Property Investment on valmis toteuttamaan Ranta-Kartanon alueelle monipuolisen viihdekeskuksen, jossa olisi hotellin ohella 50 metrin uima-allas, kylpylä, osakehuoneistoja, parkkitalo sekä toimitilaa ja liiketilaa.

- Hotellin ja uimahallin yhtälö olisi enemmän kuin yksi plus yksi. Niiden yhteyteen voitaisiin tuoda viihde-elementit. Jos matkailijoita halutaan lisää, hankkeen koon kanssa ei voi aristella, Kinoksen toimitusjohtaja Arto Korhonen toteaa.

"Sopisi kokonaisuuteen"

Lautakunnan puheenjohtajan Marju Markkasen (sd.) mielestä kylpylähotelli sopisi hienosti Lahden keskusta-alueen kokonaisuuteen.

- Meillä on Sibeliustalo, teatteri ja toivottavasti myös Malskin taidekeskus ja Kisapuisto (uusi stadion). Siihen osuisi hienosti kylpylähotellihanke.

Tapahtumayhtiö KOKO Lahden hallituksessa istuva Helena Salakka (kok.) muistuttaa, että Sibeliustalolta menee erilaisia tapahtumia sivu suun, koska kaupungissa ei ole tarpeeksi korkeatasoista hotellikapasiteettia.

- Hanke vastaa hotelli-, kylpylä- ja uimahallitarpeeseen sekä tarpeeseen elävöittää keskustaa.

"Ei ylellisyystekijöitä hotellin hyväksi"

Kaupunki osallistuisi hankkeeseen uimahallin toteuttajana tai vuokralaisena. Kylpyläpuoli jäisi hotellioperaattorin vastuulle.

- Haluamme vahtia, että kun uimahalli toteutetaan, sen käyttökustannukset eivät ole sen suuremmat kuin vastaavan altaan rakentamisessa muualle. Emme ole valmiita sijoittamaan uimahalliin yleellisyystekijöitä hotelliyrittäjän hyväksi sivistyspalveluiden määrärahoista, sivistysjohtaja Tiina Granqvist toteaa.

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee suunnittelutarvehakemusta joulukuussa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi