Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kysely: Pitäisikö 10-vuotiaan vanhemmilla olla oikeus nähdä lapsensa terveystiedot?

Kuva: Mirja Hussain

Minna Leppänen ja Lilja Salminen

Lahti

Kymmenvuotias on vielä ihan lapsi, joten tietysti vanhemman pitää nähdä lapsensa tiedot. Ehkä noin 15-vuotiaana vanhempien ei tarvitse enää tietää kaikkia lapsen terveystietoja. Joka tapauksessa kymmenen ikärajana on ihan liian vähän.

Kuva: Mirja Hussain

Miia Komppa

Lahti

Ei ole sellaisia asioita, joita vanhempien ei pitäisi lapsestaan tietää. Ikärajan pitäisi olla paljon korkeampi kuin kymmenen. Noin 15-vuotiaana alkaa nuoren itsenäistyminen, ja yksityisyyden tarve lisääntyy. Se voisi olla sopiva ikäraja.

Kuva: Mirja Hussain

Pertti Laamo

Hollola

Olen kuullut ikärajaan liittyvästä ehdotuksesta, ja se tuntuu aika ihmeelliseltä. Rajan pitäisi olla noin 16-18. Lapsen pitäisi olla täysi-ikäinen tai ainakin lähellä sitä.

Kuva: Mirja Hussain

Juha Laurila

Lahti

Seitsemän tai kymmenenkin vuotta on aivan liian vähän. 15-vuotiaat alkavat olla jo aika itsenäisiä, mutta jos vanhemmilla on lapsistaan rikosoikeudellinenkin vastuu, niin vanhempien pitäisi saada tietää lastensa terveystiedot ainakin siihen asti. Täysi-ikäisyys voisi olla sopiva raja. Se tulee mieleen, että yritetäänkö vanhempien vastuuta lapsistaan siirtää viranomaisille.

Kuva: Mirja Hussain

Laura Schroderus

Lahti

Sopiva ikä voisi ehkä olla 12. Silloin lasta pitää kuulla virallisesti lastensuojeluasioissa. Ymmärrän, että teini-iässä pitää olla oikeus päättää enemmän siitä, mitä tietoa vanhemmille annetaan.

Kuva: Mirja Hussain

Valtteri Honkala

Hollola

Mielestäni kaikki tieto lapsista kuuluu vanhemmille siihen asti kun he ovat täysi-ikäisiä. Minulla on nelivuotias lapsi. Totta kai haluan tietää lapseni tiedot silloinkin kun hän on vanhempi.

Leo Autere
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X