Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kysely: Pitäisikö 10-vuotiaan vanhemmilla olla oikeus nähdä lapsensa terveystiedot?

Kuva: Mirja Hussain

Minna Leppänen ja Lilja Salminen

Lahti

Kymmenvuotias on vielä ihan lapsi, joten tietysti vanhemman pitää nähdä lapsensa tiedot. Ehkä noin 15-vuotiaana vanhempien ei tarvitse enää tietää kaikkia lapsen terveystietoja. Joka tapauksessa kymmenen ikärajana on ihan liian vähän.

Kuva: Mirja Hussain

Miia Komppa

Lahti

Ei ole sellaisia asioita, joita vanhempien ei pitäisi lapsestaan tietää. Ikärajan pitäisi olla paljon korkeampi kuin kymmenen. Noin 15-vuotiaana alkaa nuoren itsenäistyminen, ja yksityisyyden tarve lisääntyy. Se voisi olla sopiva ikäraja.

Kuva: Mirja Hussain

Pertti Laamo

Hollola

Olen kuullut ikärajaan liittyvästä ehdotuksesta, ja se tuntuu aika ihmeelliseltä. Rajan pitäisi olla noin 16-18. Lapsen pitäisi olla täysi-ikäinen tai ainakin lähellä sitä.

Kuva: Mirja Hussain

Juha Laurila

Lahti

Seitsemän tai kymmenenkin vuotta on aivan liian vähän. 15-vuotiaat alkavat olla jo aika itsenäisiä, mutta jos vanhemmilla on lapsistaan rikosoikeudellinenkin vastuu, niin vanhempien pitäisi saada tietää lastensa terveystiedot ainakin siihen asti. Täysi-ikäisyys voisi olla sopiva raja. Se tulee mieleen, että yritetäänkö vanhempien vastuuta lapsistaan siirtää viranomaisille.

Kuva: Mirja Hussain

Laura Schroderus

Lahti

Sopiva ikä voisi ehkä olla 12. Silloin lasta pitää kuulla virallisesti lastensuojeluasioissa. Ymmärrän, että teini-iässä pitää olla oikeus päättää enemmän siitä, mitä tietoa vanhemmille annetaan.

Kuva: Mirja Hussain

Valtteri Honkala

Hollola

Mielestäni kaikki tieto lapsista kuuluu vanhemmille siihen asti kun he ovat täysi-ikäisiä. Minulla on nelivuotias lapsi. Totta kai haluan tietää lapseni tiedot silloinkin kun hän on vanhempi.

Leo Autere
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi