Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden leikkipuistot jatkossa ehkä nykyistä suurempia ja monipuolisempia

Kuva: Mirja Hussain

Lahdessa saattaa olla tulevaisuudessa vähemmän leikkialueita, mutta ne ovat nykyistä suurempia ja monipuolisempia.

Kaupunki teki touko-kesäkuussa kyselyn, jossa kerättiin tietoa leikkialueiden käytöstä ja alueiden kehitystoiveista. Tietoa käytetään tämän vuoden aikana valmistuvan Lahden leikkialueiden palveluverkkotarkastelun apuna.

Lahden kaupungin hortonomi Kati Konivuori kertoo, että kaupunki selvittää leikkialueiden väliin jääviä katvealueita ja toisaalta sitä, miten paljon puistojen toimintasäteet menevät päällekkäin.

- Samalla mietitään, voisiko pieniä, huonosti varusteltuja leikkipuistoja karsia joiltain alueilta ja kehittää tilalle yksi suurempi ja monipuolisempi puisto.

Kyselystä poikivien kehittämisideoiden toteuttamisen aikataulu on vielä auki. Tekninen lautakunta käsittelee palveluverkkoselvityksen todennäköisesti tämän vuoden aikana.

3-vuotias Vivian Saloranta kiipeilee Lahden sairaalapuiston leikkialueella. "Kiipeilyteline. Ja paljon kavereita", hän tiivistää kivan leikkipuiston ominaisuudet. Kuva: Mirja Hussain

Alkukesästä tehtyyn internet-kyselyyn vastasi kaikkiaan 503 henkilöä. Kyselytulosten mukaan lahtelaisten suosikkipuisto on Launeen perhepuisto. Suosittuja ovat myös sairaalapuiston leikkialue ja Loviisanpässin leikkipuisto.

Yleisesti vastaajat olivat tyytyväisiä leikkialueisiin ja pitivät leikkivälineitä monipuolisina ja hyväkuntoisina. Suurin osa vastaajista oli myös sitä mieltä, että leikkialueilla on riittävästi penkkejä ja valaistus on riittävä. Suurimmaksi puutteeksi osoittautui nurmi- ja kasvialueiden hoito, johon noin kaksi kolmesta vastaajasta oli tyytymättömiä.

Kyselyn tuloksia esitellään torstaina Lahden tiedepäivässä kello 10.40-11.00. Sitä ennen tutkijatohtori Riikka Puhakka kertoo päiväkotien viherpihojen vaikutuksista lasten hyvinvointiin kello 10.15-10.35.

Leikkialueet

Kymmenen vuoden toimintasuunnitelma

Lahdessa on 164 yleistä leikkialuetta, joiden ylläpidosta kaupunki vastaa.

Leikkialueille tehdään kymmenen vuoden toimintasuunnitelma.

Tietoa ja kuvia Lahden leikkialueista löytyy osoitteesta lahtipuistoilee.fi.

Leikkialuekyselyyn kerättiin tietoa kaupunkisuunnittelun tueksi kehitetyn Maptionnaire-työkalun avulla.

Kyselyn toteuttivat Lahden kaupungin Kaupunkiympäristön palvelualue/Kunnallistekniikka ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Leo Autere
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi