Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sadesuojaukset pettivät kuivarakentamisen mallikohteessa Karistossa - "Tapaus on erittäin ikävä ja vähän tragikoominenkin"

Kariston koululla opiskelee noin 400 oppilasta. Ahtauden helpottamiseksi koulu toimii osittain lisätiloissa. Kuva: Armi Salonen

Lahden päättäjät saivat maanantaina tilannekatsauksen Kariston koulun lisärakennuksen työmaalla sattuneen vesivahingon seurauksista. Koulun oli määrä saada täksi syksyksi lisää tilaa tilaelementtejä valmistavan Cramon pilottikohteeseen.

Aikataulu muuttui, kun vesikaton suojapeitteet pettivät elokuun alun rankkasateissa ja tuulisissa olosuhteissa.

- Työn piti olla kuivarakentamisen mallikohde, mutta sadesuojaukset pettivät. Nyt selvitellään, miten Cramon kanssa toimitaan. Ongelmana on, mitä tehdään lasten kanssa, jotka olisi pitänyt sijoittaa lisätiloihin, konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) toteaa.

Mäntylän mukaan lisärakennuksen tilannetta seurataan ja asiasta neuvotellaan.

- Joudumme miettimään, mitkä ovat proseduurit. Tapaus on erittäin ikävä ja vähän tragikoominenkin.

"Kaupunki varoitti etukäteen"

Cramo lupautui toimittamaan koululle räätälöidyt tilat omakustannushintaan. Vastineeksi kaupunki lupautui kertomaan käyttäjäkokemuksistaan. Tarkoitus myös oli, että Cramon asiakkaat voisivat tulla tutustumaan tiloihin.

Mäntylän mukaan vesivahinko kävi ilmi kaupungin pitämissä tarkastuksissa.

- Kaupungin porukka varoitti etukäteen, että suojaukset eivät taida toimia. Ollaan oikeaan suuntaan menossa, kun vahingot huomataan heti eikä sitten, kun tilat ovat viisi vuotta olleet käytössä.

Vuonna 2010 valmistuneella ja 2013 laajennetulla Kariston koululla on ollut käytössä runsaat 400 neliötä väliaikaistiloja. Uusiin 1 132 neliön tiloihin on tarkoitus sijoittaa neljä esikouluryhmää ja neljä ykkösluokkaa. Oppilaita koululla on noin 400.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi