Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ironman-kisasta lähti Lahden ja lähistön asukkaille tuhansia tiedotteita

Lahden seudulla on nähty kilpapyöräilijöitä muun muassa Fellmannin ajoissa, mutta Ironman-kisaan heitä on tulossa yli 1 600. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahdessa järjestetään ensi kesäkuun viimeisenä päivänä ensimmäistä kertaa Ironman-kisat. Sen järjestäjät ovat lähteneet jo hyvissä ajoin tiedottamaan alueen asukkaille, miten erityisesti kisan pyöräilyosuus vaikuttaa teiden sulkemisiin. Pyöräilyreitin varren asukkaille ja yrityksille on lähetetty 15 000-16 000 tiedotetta.

Ironman-kisan tapahtumakeskus on Lahden satamassa ja Sibeliustalon ympäristössä, mutta pyöräilyreitti kulkee myös Hollolan ja Kärkölän alueilla.

Kilpailun järjestää Finntriathlon oy. Sen toimitusjohtaja Juuso Kutvonen toteaa, että kilpailu järjestetään Lahdessa ensimmäistä kertaa.

- Muilla paikkakunnilla olemme huomanneet, että ensimmäinen vuosi on hankalin, kun asukkaat eivät oikein ole tietäneet, mistä on kyse. Seuraavina vuosina tapahtuma jo tunnetaan.

Ironman-kilpailuun on ilmoittautunut yli 1 600 osallistujaa, joista neljännes on ulkomaisia. Tulijoita olisi ollut satoja lisää, jos mukaan vain olisi mahtunut. Kutvosen mukaan muun muassa aasialaisia kiehtoo Suomen eksoottisuus.

Kilpailijat uivat kisan aikana 1,9 kilometriä, pyöräilevät 90 kilometriä ja juoksevat 21.1 kilometriä. Kisa alkaa lauantaina 30. kesäkuuta kello 16 ja jatkuu puoliyöhön.

Tiesulkemiset enimmillään neljä tuntia

Pyöräilyreitti alkaa Lahden matkustajasatamasta, josta poljetaan Vesijärvenkatua, Kariniemenkatua ja Jalkarannantietä pitkin Hollolan puolelle Rantatielle, Hatsinantielle ja edelleen Manskiventien ja Sairakkalantien kautta Kärkölään. Siellä matka etenee Maavehmaantien, Kirkkotien, Järveläntien ja Riihimäentien kautta takaisin Hollolan puolelle. Sieltä pyöräilijät ajavat Korpikyläntien, Tampereentien ja Kirkkotien kautta takaisin Rantatielle, josta joukko palaa alkureittiä takaisin Lahden matkustajasatamaan.

Suuren osallistujamäärän ja kilpailijoiden ja muiden tiellä liikkuvien turvallisuuden vuoksi pyöräilyreitti suljetaan kokonaan autoliikenteeltä kello 16:n ja 21.40:n välillä.

- Pyöräilijät ajavat kuitenkin vain tien toista kaistaa pitkin, joten kiinteistöille ajo on mahdollista toisen kaistan kautta. Toivomme myös yleisötilaisuuksissa tai sähköpostitse tietoa esimerkiksi yrityksiltä ja muilta tahoilta, joiden pitää voida käyttää tietä myös kilvan aikana.

Kutvosen mukaan tiesulku jatkuu enintään nelisen tuntia. Kun kaikki kilpailijat ovat pyöräilleet jonkin tieosuuden kautta, tuo osuus avataan saman tien takaisin liikenteelle.

Kilpailuorganisaatio järjestää alueen asukkaille ja yrityksille info- ja keskustelutilaisuuksia marraskuussa Lahdessa, Hollolassa ja Kärkölässä. Tilaisuudet ovat tiistaina 7.11. kello 18 Lahdessa Ravintola Lokissa, keskiviikkona 8.11. kello 18 Hollolan kirkonkylässä Vanhalla Kunnantuvalla ja torstaina 9.11. kello 18 Kärkölässä kunnanviraston valtuustosalissa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi