Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Onko Hälvälän koulu tiensä päässä? Hollola vetänyt suuntaviivoja muillekin kunnan kouluille

Uudempi tiiliosa on Hälvälässä käyttökiellossa. Kuva: Leila Mehto

Hollolassa päätetään kevään 2018 aikana, mitä Hälvälän koululle tehdään. Koulurakennus on kärsinyt merkittävistä kosteusvahingoista ja siellä on todettu sisäilmaongelmia. Koulun niin sanottu uusi osa, eli 1970-luvulla rakennettu siipi on jo poistettu koulusta. Osa koulun opetuksesta järjestetään Tiilikankaalla, minne oppilaat pitää kuljettaa kesken päivän.

Hyvinvointivaliokunnan arviossa todetaan, että Hälvälän koulun 0-4-luokkien oppilaat voitaisiin sijoittaa Tiilikankaalle. Osa Tiilikankaan koulun oppilaista voitaisiin puolestaan sijoittaa Salpakankaan kouluun.

Hälvälän koulun mahdollisen remontin kustannukset selvitetään myöhemmin ja sen jälkeen arvioidaan, onko remontti taloudellisesti kannattava.

Tiilikankaan koulu vaatii kohtuullista kunnostusta, mutta kunnostusten avulla rakennus voisi olla käyttökelpoinen noin viiden vuoden ajan. Sen jälkeen täytyy päättää, tehdäänkö rakennukseen isompi remontti, vai luovutaanko siitä. Päätökseen vaikuttaa myös se, millaiseksi oppilasmäärät kehittyvät. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Tiilikankaan koulua ehkä tarvita viiden vuoden päästä.

Hyvinvointivaliokunta on vetänyt suuntaviivoja tulevaisuuteen muidenkin koulujen osalta. Hämeenkosken, Herralan, Nostavan ja Pyhäniemen kouluja tarvitaan tulevaisuudessakin, eikä niissä ole tiedossa merkittäviä remonttitarpeita.

Herralan ja Nostavan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen hyvää kokonaisuutta uhkaavat kuitenkin Nostavan varhaiskasvatuksen tiloissa havaitut sisäilmaongelmat. Niiden laajuutta eikä mahdollisia kuluja tiedetä vielä. Pahimmassa tapauksessa varhaiskasvatuksen yksikkö suljetaan. Se voisi kuitenkin ehkä siirtyä Nostavan koululle.

Paimelan koululle ei odoteta remontteja. Sen oppilasmäärä mahtuisi Kalliolan kouluun, mutta koulun sulkeminen olisi riski, sillä Vesikansan alueelle on muuttanut viime vuosina lisää lapsiperheitä.

Hollolan koulujen arvioitujen oppilasmäärien kehitys on laskeva.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi