Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rengasliikkeissä jopa kaikkien aikojen rysäys - vaihtoaikoja myydään jo ensi viikolle

Rengasmarketin asentajalla Karim Founchalla oli maanantaina töitä jonoksi asti. Rengasliikkeistä maanantain asiakasryntäystä kuvaillaan jopa poikkeukselliseksi. Kuva: Katja Luoma

Viikonlopun lumisade ja lähipäivien sääennusteet saivat rengasliikkeiden puhelimet pirisemään. Myös internetin ajanvarausjärjestelmissä saattoi olla ajoittain ruuhkaa.

- Tällä hetkellä myymme vaihtoaikoja ensi viikon tiistaille, kertoi myyjä Janne Mäkelä Valinta-Renkaasta.

Autoasi Saimaankadun yrittäjä Harri Kaapro arveli maanantain ajanvarausruuhkaa jopa kaikkien aikojen kovimmaksi. Myös Autoasissa vaihtoaikoja myytiin maanantaina jo seuraavalle viikolle.

- Joka syksyhän se talvi yllättää, mutta nyt niin näytti todella käyneen.

Vähintään parin päivän jonot

Maanantaina iltapäivällä tehdyn soittokierroksen perusteella tilanne oli, että aikoja sai aikaisintaan muutaman päivän päähän.

- Jos asiakkaalle sopii ehdotettu aika, löytyy vaihtoaika torstaille, muuten on myyty perjantaita, kertoo myymäläpäällikkö Mikko Vienonen Rengasmarketista.

Osassa rengasliikkeitä vaihtoja tehdään pelkästään ilman ajanvarausta. Maanantaina jonot saattoivat olla pitkiä.

- Tällä hetkellä jonossa on parikymmentä autoa ja jonotusaika on noin tunti. Se on tänään ollut tyypillinen aika, kertoo yrittäjä Juhani Aaltonen orimattilalaisesta Käkelän autosta ja renkaasta.

Hotellipalvelut kasvavat

Niina Papinkivi varasi renkaanvaihtoajan viikonloppuna netissä. Huono ajosää joudutti päätöstä.

- Ajan tosi paljon ja yleensä hoidan vaihdon ajoissa. Viikonloppuna ajosää oli Keski-Suomessa sellainen, että joutui ajamaan isolla tielläkin varovasti.

Papinkivi asioi Renkomäen Rengasmarketissa ensimmäistä kertaa. Liike valikoitui sijainnin ja hinnan perusteella.

- En osaa renkaita vaihtaa. Tai ehkä osaisin, jos kokeilisin, mutta kätevämpi näin, kun renkaat saa tasapainotettua samalla.

Renkaat Papinkivi toi mukanaan, sillä hän pystyy säilyttämään niitä häkkivarastossa. Soittokierroksen liikkeistä useimmissa enemmistö asiakkaista tuo renkaat mukanaan. Rengashotellipalveluiden kysyntä on kuitenkin koko ajan kasvussa.

- Arvioisin, että meillä enemmistö renkaanvaihdattajista on myös rengashotellin asiakkaita, Autoasin Harri Kaapro sanoo.

Kolmen kuukauden käyttöpakko

Rengasliikkeiden mukaan vain pieni osa niiden säilytysasiakkaita oli vaihdattanut autoonsa talvirenkaat ennen maanantaita. Arviot vaihtelivat muutamista prosenteista noin viidennekseen. Lain mukaan talvirenkaita on pakko käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun ulottuvalla ajanjaksolla. Nykyisin nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta sekä aina silloin, kun keli sitä edellyttää. Kitkarenkaiden käytölle ei ole rajoituksia.

Talvinopeusrajoitukset otetaan maanteillä käyttöön viimeistään tämän viikon perjantaina. Talvinopeuksiin maanteillä siirrytään pääosin jo torstain aikana. Yksittäisillä tieosuuksilla rajoitusmerkkejä saatetaan vaihtaa vielä perjantaina.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
Oletko jo vaihtanut autoosi talvirenkaat?
Oletko jo vaihtanut autoosi talvirenkaat?
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X