Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poliisi myy Päijät-Hämeen löytötavaroita myös netin kautta - Hennalassa säilytystila supistuu puoleen

Toimistosihteeri Minna Koivula kertoo, että poliisin löytötavaratoimistossa on psytytty vähentämään polkupyörien määrää nettihuutokaupan kautta. Kuva: Sami Kuusivirta

Hämeen poliisi järjestää jälleen lauantaina Lahden Loviisankadulla suositun huutokaupan, jossa se myy löytötavaroita. Lisäksi Päijät-Hämeen löytötavaroita on myyty kesäkuusta alkaen myös nettihuutokaupassa.

Rikoskomisario Miia Lehtinen kertoo, että tällä hetkellä nettiin ei syötetä uutta tavaraa perinteisen pihahuutokaupan vuoksi. Nettiväylän käytöstä on saatu niin hyviä kokemuksia, että sitä aiotaan jatkaa.

- Löytötavaraa on paljon, ja pihahuutokaupat ovat venyneet pitkiksi. Nyt kun myymme tavaraa netin kautta vähemmäksi, pihahuutokaupat saadaan kohtuullisen pituisiksi.

Lehtinen tietää, että pihahuutokauppoillakin on vielä kysyntää. Siksi niitä on odotettavissa myös sen jälkeen, kun poliisi muuttaa uusiin tiloihinsa Hennalan Leijonaan.

Hennalassa vähemmän tilaa

Toimistosihteeri Minna Koivula kertoo, että nettimyynti on tarpeen löytötavaroiden määrän vähentämiseksi, sillä tavaran varastotilat ovat rajalliset ja kalliit.

- Hennalassa löytötavaroita varten on noin puolet pienemmät tilat kuin nykyiset. Meillä on nyt tiloissamme myös takavarikoituja tavaroita, Hennalassa niille ei ole tilaa ollenkaan.

Netissä ei kuitenkaan kaupata mitä tahansa. Väylinä ovat olleet huuto.net ja huutokaupat.com.

Huutonetin kautta on kaupattu polkupyöriä ja yksi design-lamppu. Huutokaupat.comin kautta on myyty iso aggregaatti, joka oli määrätty takavarikossa valtiolle.

Minna Koivula tunnustaa yllättyneensä, että polkupyöriä ei ole tavoitellut vain pari huutajaa, vaan heitä on voinut olla kymmenkunta.

- Luulin myös, että ostajat olisivat paikallisia, mutta pyöriä on tultu hakemaan Helsingistä asti ja aggregaattikin meni muistaakseni Kurikkaan asti.

Asiakkaiden pitää maksaa ostoksensa käteisellä, ja noutaa ne Lahden löytötavaratoimistolta viiden arkipäivän kuluessa.

Vikoja ei piilotella

Löytötavaroita säilytetään vähintään kolme kuukautta, mutta jos omistaja ei hae niitä, ne voidaan laittaa myyntiin.

- Osa nettiin myytäväksi laittamistamme pyöristä on ollut tosi hyväkuntoisia, mutta emme halua antaa niistä liian ruusuista kuvaa. Emme myy niitä uudenveroisina. Kerromme avoimesti, jos pyörässä on jokin vika, tai että pyörä on lukossa eikä sen avaimia ole tallessa.

Minna Koivulan mukaan löytötavaratoimistossa alkoi olla jatkuvasti noin 200 löytöpyörää.

- Se alkoi jo olla tuskaa. Olemme myyneet ajokuntoisia pyöriä netin kautta, ja pihahuutokauppaan on jäänyt myytäväksi noin sata. Se on sopivampi määrä.

- Pihahuutokaupat ovat venyneet todella pitkiksi. Kivaahan siellä on, mutta kun päivät venyvät, yleisöllä pitäisi melkein olla välillä lounastauko - makkarat eivät enää riitä.

Sekä Miia Lehtinen että Minna Koivula toteavat, että nettihuutokauppaa aiotaan ilman muuta jatkaa. Koivulan mukaan ostajakunta on siellä paljon laajempi kuin perinteisessä poliisihuutokaupassa. Netissä ihmiset voivat katsoa tavaroita milloin tahansa ja missä tahansa.

Jossakin vaiheessa nettihuutokauppaan aiotaan lisätä myös Kanta-Hämeen löytötavaroita.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen