Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asikkalan seurakunta pohtii yhä uusien toimitilojen paikkaa - entisen seurakuntakeskuksen tontille vai ehkä pankkitaloon?

Vääksyn edellinen seurakuntakeskus purettiin vuonna 2015. Kuva: Pirjo Kamppila

Asikkalan seurakunnassa mietitään kuumeisesti, missä uusien toimitilojen pitäisi sijaita. Vanha seurakuntakeskus purettiin Vääksystä vuonna 2015 sisäilmaongelmien vuoksi, ja sen jälkeen on toimittu väistötiloissa. Nyt pohditaan, pitäisikö vanhalle tontille rakentaa uusi seurakuntakeskus, vai pitäisikö osa Järvi-Hämeen osuuspankin kiinteistöstä remontoida toimitiloiksi.

Asiaa valmistelevat seurakunnan viranhaltijat ja luottamushenkilöt. Tavoitteena on monikäyttöinen tila, joka palvelee kaikenikäisten toimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Myös talouden todellisuus on otettava huomioon: seurakunnan jäsenmäärän väheneminen, investoinnin rahoitus, uuden tilan käyttökulut ja rahojen riittävyys seurakunnan toimintamenoihin. Lisäksi olemassa olevissa kiinteistöissä on korjaustarpeita.

Kirkkovaltuusto päätti aiemmin jatkaa uuden seurakuntatalon suunnittelua vanhan tontille. Kolmelta arkkitehdilta pyydettiin ideasuunnitelmat noin 600 neliön suuruisen seurakuntatalon ja kerrostalon sijoittamisesta tontille. Rakennustyöryhmä ja kirkkoneuvosto ovat saaneet ideasuunnitelmat tiedokseen, mutta eivät ole vielä käsitelleet ideoita. Syynä on se, että seurakunnassa on päätetty selvittää, kannattaisiko pankkikiinteistöstä remontoida noin 720 neliötä seurakunnan toimitiloiksi.

Tilakysymyksestä aiotaan järjestää seurakuntalaisille keskustelutilaisuus viimeistään marraskuussa.

Tällä hetkellä väistötiloissa Sirkkusentie1:ssä ovat kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, kanttori ja papisto. Seurakuntamestarit ja emännät ovat Siltavoudintiellä, nuorisotyö EL-korin tiloissa ja lapsityön kerhotoimintaa on EL-korin tiloissa ja Kivirinteessä.

Diakoniatyö on Maijan Kammarissa, mutta Myös Martin ja Maijan kammareissa on mahdollisia sisäilmaongelmia. Vielä ei tiedetä, voiko tiloja käyttää tulevaisuudessa työskentely- ja kokoontumistiloina.

Asikkalan seurakunnan muita keskeisiä toimitiloja ovat Asikkalan kirkko, Kalkkisten kyläkirkko, Asikkalan siunauskappeli ja hautausmaa, Kalkkisten siunauskappeli ja hautausmaa, sekä Kinismajan leirikeskus Salonsaaressa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen