Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Miksi Heinolan kaupunginjohtaja haluaa neuvotella lähdöstään? - "Emme me muut voi tietää, mitä hänen päässään liikkuu"

Heinolan virkavapaalla oleva kaupunginjohtaja Jussi Teittinen ei halunnut kommentoida irtisanoutumishalujaan millään tavalla. Kuva: Armi Salonen

Heinolan kaupunki tiedotti tiistaina, että kaupunginjohtaja Jussi Teittinen on pyytänyt kaupunginhallitukselta neuvottelua vapaaehtoisesti irtisanoutumisesta. Kaupunginhallitus on vastannut Teittisen pyyntöön myöntävästi. Neuvottelut Teittisen ja kaupunginhallituksen puheenjohtajiston välillä alkavat lähiaikoina.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.) ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Fuat Wafin (kok.) vakuuttavat, etteivät tiedä, miksi Teittinen on halukas lähtemään tehtävästään.

Miksi tehtävästään syystä tai toisesta pois haluava Teittinen ei yksinkertaisesti irtisanoudu? Johtavilla poliitikoilla ei tunnu olevan kysymykseen suoraa vastausta. ESS tavoitti parhaillaan virkavapaalla olevan Teittisen puhelimitse, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa millään tavoin.

Lue myös: Heinolan Yrittäjien puheenjohtaja: "Pk-yrittäjien asioita hoidetaan vasemmalla kädellä"
 

Teittisen sijaisena kaupungin johdossa toimii hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin. ESS tavoitti myös Malinin, mutta hän ei halunnut ottaa kantaa siihen, miksi Teittinen haluaa neuvotella eikä vain irtisanoutua.

- Asiaa pitää kysyä Teittiseltä itseltään, vs. kaupunginjohtaja Malin vastasi.

Heinolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.) vakuuttaa, ettei tiedä, miksi Jussi Teittinen haluaa jättää tehtävänsä kaupunginjohtajana. Kuva: Armi Salonen

Lehtimäki: "Hämmennys on ihan perusteltua"

Minkä takia Jussi Teittisen kanssa pitää käydä neuvottelut vapaaehtoisesta irtisanoutumisesta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.)?

Koska Teittinen on sitä pyytänyt. Me olemme vastanneet myöntävästi hänen neuvottelukutsuunsa.

Millaista sopimusta aiotte lähteä Teittisen kanssa neuvottelemaan?

 En pysty neuvottelun toisena osapuolena alkaa spekuloida tällaisella asialla. Tällä hetkellä ei ole mitään muuta kuin kutsu neuvotteluun.

Kaupunki on tiedottanut Teittisen aikomuksista todella vähän. Miksi asiasta ei voi puhua suoraan ja avoimesti?

Ymmärrän täysin, että tämä hämmentää. Hämmennys on ihan perusteltua. Niukka tiedotuslinja ei ole hyssyttelyä, vaan kyse on yksinkertaisesti neuvotteluihin valmistautumistilanteesta. Neuvotteluita ei kannata hankaloittaa sillä, että alkaa etukäteen spekuloida asioilla, joita ei välttämättä tiedä.

Tiedätkö miksi Teittinen haluaa jättää tehtävänsä?

Sitä en tiedä. Olen tehnyt ihan normaalia yhteistyötä Teittisen kanssa. Minun tiedossani ei esimerkiksi ole mitään henkilöstökonfliktia. Kuulen syyt varmasti sitten, kun menemme neuvottelupöytään.

Milloin neuvottelut Teittisen kanssa aloitetaan ja millä aikataululla ratkaisuja on tarkoitus saada aikaiseksi?

Ei ole vielä tarkkaa neuvotteluaikaa sovittu, mutta pikapuoliin. Mahdollisimman pian pitää pyrkiä asia ratkaisemaan. Ei ole mitään syytä pitkittää. Jos neuvottelut etenevät hyvässä yhteistyössä, ratkaisu voidaan saada nopeastikin. Aina on olemassa myös vaara, että neuvottelut eivät mene hyvin ja silloin ne pitkittyvät.

Millaisessa tilanteessa Heinolan kaupunki on, kun kaupunginjohtaja ei tällä hetkellä hoida tehtäviään ja kaupunginkamreerinkin pesti on täyttämättä?

Eihän tämä mikään toivottava tilanne tietenkään ole. Onneksi meillä on ihmisiä, joilta löytyy osaamista näiden tehtävien väliaikaiseen hoitamiseen.

Onko mitenkään mahdollista, että Jussi Teittinen jatkaisi kaupunginjohtajan tehtävässä neuvottelujen jälkeen?En voi spekuloida neuvottelujen lopputulosta etukäteen. Teittinen ei ole ainakaan vielä irtisanoutunut.

Haluaisitko, että Teittinen jatkaisi Heinolan kaupunginjohtajana?Koska olen menossa neuvottelemaan hänen kanssaan, en kommentoi asiaa tässä vaiheessa. Hän on pyytänyt neuvotteluita irtisanoutumisesta, muttei ole vielä irtisanoutunut.

Heinolan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Fuat Wafin (kok.) sanoo, että kaupunginjohtaja Jussi Teittisen neuvottelukutsuun vastattiin myöntävästi hyvien tapojen vuoksi. Kuva: Armi Salonen

Wafin: "Olisi aika ankeaa sanoa, että paskat me mitään neuvotella"

Jos Teittinen haluaa pois tehtävistään omasta tahdostaan, miksi siitä pitää neuvotella, Heinolan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Fuat Wafin (kok.)?

 Koska hän on näitä neuvotteluja pyytänyt. Hyviin tapoihin kuuluu, että jos toinen osapuoli pyytää neuvottelua, niin silloin neuvottelu käydään. Olisi aika ankeaa sanoa, että paskat me mitään neuvotella.

 Mistä asioista neuvotteluja on tarkoitus käydä?

Siitä, millä ehdoin Teittinen lähtee, jos lähtee.

Lue myös: Poliittiseen kulttuuriin muutos
 

Kaupunginjohtajahan voisi irtisanoutua tehtävästään ilman neuvottelujakin. Nyt hän kuitenkin haluaa neuvottelut. Onko Teittisellä taka-ajatuksena neuvotella itselleen mahdollisimman hyvä rahallinen korvaus?

Siihen kysymykseen Teittinen osaa varmasti itse vastata. Emme me muut voi tietää, mitä hänen päässään liikkuu. Kuten sanoin, on kohteliasta neuvotella, jos sitä on pyydetty. Asia on vielä kovin kesken, joten ei kannata tässä vaiheessa alkaa esittää olettamuksia sinne tai tänne.

Tiedätkö miksi Teittinen haluaa jättää tehtävänsä?

Hän ei ole avannut asiaa millään tavoin. Varmaan asia selviää, kun prosessi on käyty loppuun. Ehkä hän silloin antaa lausuntoja siitä, mitkä seikat saivat hänet haluamaan pois. Meillä ei ole ollut mitään konfliktia hänen kanssaan. Myöskään mitään moitteita tai huomautuksia ei ole hänen toimistaan annettu. Varmasti taustalla on jotain henkilökohtaisia syitä, joita en uskalla lähteä arvailemaan.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi