Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nastolan kirjaston aukiolo lyhenee, yhtenäistetään Lahden lähikirjastojen kanssa

Nastolan kirjaston aukioloja esitetään yhtenäistettäväksi muiden Lahden lähikirjastojen kanssa. Kuva Launeen kirjastosta. Kuva: plou Pertti Louhelainen

Lahden sivistyslautakunnalle esitetään tiistain kokouksessa päätettäväksi, että Nastolan kirjaston aukioloaika yhtenäistetään Lahden muiden lähikirjastojen kanssa.

Jatkossa Nastolan kirjasto avattaisiin kolmena päivänä tuntia myöhemmin eli maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 13. Tähän asti kirjasto on avattu kello 12.

Esityksen myötä Nastolan kirjaston aukioloaika olisi yhtenäinen Lahden muiden lähikirjastojen kanssa. Ahtialan, Kärpäsen, Launeen, Mukkulan ja Renkomäen lähikirjastoissa aukioloajat ovat seuraavat: ma, ti ja to klo 13-19 sekä ke ja pe klo 10-17.

Niistä käyttömääriltään suurimpia ovat Launeen, Nastolan ja Ahtialan kirjastot.

Esityksen mukaan aukioloaikojen yhdenmukaistaminen muiden kirjastojen kanssa on välttämätöntä henkilöstöresurssien vähenemisen vuoksi.

Nastolan kirjaston mediakasvatus- ja tapahtumapalvelut sekä lasten ja nuorten toiminta on osana Lahden kaupunginkirjaston palveluverkkoa nostettu Opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten edellyttämälle valtakunnalliselle tasolle.

Teemu Leppänen
teemu.leppanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi