Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Olen nähnyt painajaisia sääsivuista" - miten Eeva valmistautui Etlarin ääneen lukemiseen suorassa lähetyksessä?

Eeva Ristkari valmiina päivän luku-urakkaan. Kuva: Ossi Arvela

Radio Voiman juontaja Eeva Ristkari ottaa keskiviikkona vastaan kovan haasteen, kun hän lukee ääneen Etelä-Suomen Sanomat kannesta kanteen. Hän lukee Radio Voiman lähetyksessä kaiken, mitä luettavissa on - juttujen lisäksi myös mainokset.

Lukeminen alkaa Lahden torilla Helenan kotileipomon terassilla kello 9:n uutisten jälkeen. Samana päivänä torilla vietetään markkinapäivää. Lukemisen lisäksi Radio Voimasta tulee kerran tunnissa radiouutiset, sää ja yksi kappale.

Lukemisesta lähetetään myös Facebook-liveä Radio Voiman Facebook-sivuille. Sosiaalisessa mediassa tapahtumaan voi osallistua häshtagilla #eevalukeeetlarin.

Miten olet valmistautunut keskiviikon koitokseen, Radio Voiman Eeva Ristkari?

En ole ainakaan lukenut Etlaria kertaakaan kokonaan ääneen. Olen esimerkiksi kysynyt vinkkejä raviasiantuntijalta, miten ravitulokset luetaan. Kysyin myös kollegalta, miten urheilu-uutiset kannattaa lukea. Ilmansuuntia varten minulla on lunttilappu.

Mikä tuntuu vaikeimmalta?

Olen nähnyt painajaisia sääsivuista. Ne perustuvat niin paljon grafiikkaan.

Jututit aiemmin Radio Voiman haastattelussa lahtelaista voice massage -terapeuttia siitä, miten valmistautua lehden lukemiseen. Millaisia ohjeita sait?

Hän neuvoi, että kannattaa pukeutua lämpimästi, koska luen ulkona. Vettä tulisi juoda paljon, mutta kahvia ei saa juoda. Myöskään puuroa tai maitotuotteita en saisi käyttää aamulla. Pastillit kannattaa hänen mukaansa jättää väliin.

Tauoilla pitäisi olla hiljaa, ja lukeminen pitäisi malttaa hoitaa rauhallisesti.

Millaisilla eväillä olet varustautunut?

Ajattelin ottaa hunajateetä mukaan. Syömistä en ole tarkemmin miettinyt. Tauot ovat lyhyitä, joten mitään isoa en kerkeä luultavasti syömään. Joka tunti lukemista on noin 50 minuuttia.

Millaista palautetta tai vinkkejä olet saanut lukijoilta ja kuuntelijoilta? Meinaako moni tulla paikalle katsomaan?

Aika kannustavaa palautetta on tullut. Moni on vinkannut, että kannattaa ottaa kurkkupastilleja mukaan, mutta harkitsen sitä vielä.

Markkinoille varmasti saapuu ihmisiä. Siinä mielessä tässä on hauska tilanne, etten tiedä, kauanko lukeminen kestää. Markkinat saattavat olla jo ohi, kun itse vielä luen.

Keskittymisen kannalta on haaste, kun on ihmisiä ympärillä.

Mikä yleensä on suosikkiosiosi lehdestä? Entä mikä osio tulee helpommin ohitettua?

Urheilutuloksia en ole varmaan ikinä ennen katsonut. Luen Etlarin joka aamu ainakin otsikkotasolla. Mitään erityistä suosikkiosiota ei ole. Onnittelut ovat yleensä hauskoja.

Olen kiitollinen, että saan tehdä tämän lukuhaasteen. Tämä on oodi ääneen lukemiselle ja lukutaidolle. Kun ei ole omia lapsia, niin harvoin tulee luettua ääneen.

Lähetystä pääset kuuntelemaan täältä.

Kuuntele Radio Voiman podcast "Pastillit ja aamun kaurapuuro kannattaa jättää väliin - Voice massage terapeutti kertoo miten Etlarin luku onnistuu markkinapäivänä" täältä.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X