Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Monacolaisen sijoittajan vedenpullottamon rakennuslupa käsittelyyn

Sijoittaja Guy-Alain Mierczuk ja Lahti Aquan toimitusjohtaja Martti Lipponen valmistautuivat maljojen nostoon joulukuussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Juomana oli lahtelainen hanavesi. maljojen nostoon sopimusjulkistuksen kunniaksi. Kuva: Mirja Hussain

Lahden rakennusvalvonnalle on jätetty rakennuslupahakemus Kallio-Pietilänkadulle suunnitellusta vedenpullotuslaitoksesta. H2O4u Finland oy hakee lupaa kahden huonokuntoisen hallirakennuksen purkamiseen ja teollisuusrakennuksen rakentamiseen Kallio-Pietilänkatu 3:n tontille.

Pullottamorakennuksen kokonaisala olisi 15 365 kerrosneliömetriä. Pullottamohallin lisäksi tilaa tarvitaan varastolle, pakkaamolle, kuljetuslaitureille sekä sosiaali-, toimisto-, neuvottelu- ja esittelytiloille. Rakennus on tarkoitus varustaa aurinkopaneelein ja viherkatoin.

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta käsittelee lupahakemusta tiistain kokouksessaan. Päätettäväksi tulevalla luvalla hyväksytään rakentamisen yleiset edellytykset, kuten sijoittuminen ja ympäristövaikutukset. Varsinaista rakennusvaihetta koskevat piirustukset on vielä toimitettava rakennusvalvontaan ennen töiden aloittamista.

Vedenpullottamonhankkeen taustalla on monacolaisen sijoittajan Guy-Alain Mierczukin edustama yritys. Kaupungin tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyi viime vuoden lopulla kiinteistön myynnin pullottamolle 600 000 euron hinnalla.

Kauppaehtojen mukaan ostajan on toteutettava vähintään 4 000 kerrosneliön laajuinen uudisrakennus vuoden 2019 loppuun mennessä.

H2O4u Finlandin tavoitteena on toimittaa pullotettua pohjavettä kansainvälisille markkinoille. Kaupungin vesiyhtiö Lahti Aqua toimittaa tehtaan tuotantoon käsittelemätöntä pohjavettä enintään 1 000 kuutiometriä päivässä, jolloin kulutus olisi 365 miljoonaa litraa vuodessa.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi