Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Eeva lukee Etlarin ääneen Lahden markkinoilla Radio Voiman lähetyksessä

Lukemistempaus alkaa syyskuun markkinoilla kello 9. Kuva: Viena Kytöjoki

Kuinka kauan vie lukea maakunnallinen sanomalehti kannesta kanteen? Tämä selviää Lahden torilla markkinapäivänä 6. syyskuuta, kun Radio Voiman juontaja Eeva Ristkari lukee Etelä-Suomen Sanomista aivan kaiken mitä luettavissa on - juttujen lisäksi myös mainokset.

TNS Atlas Intermedia 2014 -tutkimuksen mukaan painetun sanomalehden lukuaika on 31 minuuttia päivittäin. Keskimäärin lukijalta jää lukematta siis valtaosa lehden sisällöstä.

- Idea oli niin omituinen, että innostuin heti. Tässä saa myös hyvin käsityksen siitä, mitä kaikkea joka päivä lehden tilaajille toimitetaan, Etelä-Suomen Sanomien päätoimittaja Perttu Kauppinen sanoo.

Kauppisen mukaan Mediatalo ESAlla on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä yhteistyötempaus, koska harvalla maakunnallisella mediatalolla on omaa kaupallista paikallisradiota.

Idea oli niin omituinen, että innostuin heti. Päätoimittaja Perttu Kauppinen

Sanomalehtien liiton mukaan ylivoimaisesti suosituin tapa lukea sanomalehti on painettu lehti. Painettu lehti tavoitti vuoden 2016 KMT-tutkimuksen mukaan viikoittain lähes 80 prosenttia suomalaisista. Painetulla Etelä-Suomen Sanomilla on keskimäärin 95 000 lukijaa.

Luvassa myös videokuvaa

Aivan kokonaan Radio Voiman lähetystä ei täytetä lehden lukemisella. Kerran tunnissa tulevat radiouutiset, sää ja yksi musiikkikappale.

- Haluamme pitää kuuntelijat ajan tasalla myös päivän uutisaiheista ja tarvitseehan Eeva esimerkiksi vessataukoja, Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve sanoo.

Ristkari kertoo saaneensa lehden lukemisidean kesälomallaan, miettiessään kuinka paljon jää päivittäin lukematta lehdestä.

- Sen jälkeen kun sain päätoimittajat innostumaan asiasta, olen tutkaillut lehteä aivan uusin silmin. Paljon on sellaista tekstiä ja asiaa, johon ei päivittäin lehteä lukiessa tule kiinnitettyä huomiota, Ristkari kertoo ja toteaa jännittävänsä eniten sitä, miten ääni kestää monta tuntia kestävän luku-urakan.

- Tässä on vielä paljon ratkaisemattomia kysymyksiä, kuten se, että miten ratkaisen A- ja B-osan lukemisen. Pidänkö lehden nipussa vai erottelenko osat toisistaan? Entä miten luen esimerkiksi sarjakuvat? Näiden kysymysten ratkaisemiseen toivon apua lehden lukijoilta, Ristkari kertoo.

Tapahtumaan yhdistyy myös slow tv -ilmiö, sillä lukemisesta lähetetään Facebook-liveä Radio Voiman Facebook-sivuille.

Lukeminen alkaa Lahden torilla Helenan kotileipomon terassilla 6. syyskuuta kello 9:n uutisten jälkeen. Sosiaalisessa mediassa tapahtumaan voi osallistua häshtagilla #eevalukeeetlarin.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen