Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Laki velvoittaa kuntavaikuttajat kertomaan kytkyistään - katso lista Lahden päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuuksista

Kesäkuun alussa voimaan astunut ilmoitusvelvollisuus tuo kuntapäättäjien ja esittelijöinä toimivien viranhaltijoiden sidonnaisuudet esiin. Lahdessa ilmoitus vaaditaan 76 poliitikolta ja 20 viranhaltijalta. Tiedot on kerrottu muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Lahden valtuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) omistaa osuuden Yellow Film & TV -yhtiöstä. Kuva: Katja Luoma

Osa pyörittää omaa yritystä. Muutamat ovat mukana kaupan tai pankin hallintoelimissä. Yksi omistaa osuuden hoiva-alan yrityksestä ja toisella on luottamustehtävä shakkikerhossa.

Lahden päättäjät ja esittelevät viranhaltijat ovat tehneet kaupungin tarkastuslautakunnalle selkoa erilaisista sidonnaisuuksistaan. Kesäkuussa voimaan astunut ilmoitusvelvollisuus koski Lahdessa 76 kuntapäättäjää ja 20 viranhaltijaa.

Tavallisia kuntavaikuttajien kytköksiä ovat luottamustehtävät kaupunkikonserniin kuuluvissa toimielimissä ja yhtiöissä. Päättäjistä monet ovat mukana yhdistystoiminnassa sekä puolueensa hallintotehtävissä.

Osuuspankki ja Hämeenmaa

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.) johtaa Päijät-Hämeen Osuuspankin hallintoneuvostoa. Kuva: Juha Peurala

Sidonnaisuusilmoitusten listalta erottuu kaksi isoa liike-elämän toimijaa: Päijät-Hämeen Osuuspankki ja Osuuskauppa Hämeenmaa. Osuuspankin luottamustoimissa ovat ilmoitusvelvollisista päättäjistä mukana Mika Kari (sd.), Pekka Komu (sd.), Anneli Viinikka (sd.) ja Kari Lempinen (sd.). Hämeenmaan hallinnossa ovat mukana Viinikka, Lempinen ja Merja Vahter (kok.).

Esittelevistä viranhaltijoista liikunta- ja ulkoilutoimenjohtaja Tommi Lanki istuu Hämeenmaan hallintoneuvostossa.

Merkittävästä varallisuudesta ilmoitti vain kaksi henkilöä. Määrän vähäisyyttä selittää, että tavanomaisen asunnon, kesämökin tai Lahden ulkopuolella olevien sijoitusasuntojen omistamisesta ilmoitusta ei tarvinnut tehdä.

Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.) omistaa seitsemän prosentin osuuden tv-tuotantoyhtiöstä. Teknisen ja ympäristölautakunnan varajäsen Sami Reinikka (kok.) puolestaan on kertonut kiinteistöomaisuudestaan.

Hallituksen jäseniä ravintola-alalla

Aleksi Mäntylä (vihr.) on mukana yrityksessä, joka avaa kahvi- ja teekaupan Lahden keskustaan. Kuva: Katja Luoma

Yritystoiminnassa ovat päättäjistä mukana muiden muassa kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) ja jäsen Alettin Basboga (sd.). Mäntylä (vihr.) toimii hallituksen puheenjohtajana The House of Magic -nimisessä yrityksessä, joka on avaamassa kahvi- ja teekaupan Lahden keskustaan. Ravintolayrittäjä Basboga (sd.) on mukana myös konsulttipalveluita tarjoavan firman hallituksessa.

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtajan Juha Rostedtin (kok.) Rostedt Brands -firmalla ei ole ollut viime vuosina toimintaa. Yhtiön toimialana on hajuvesien ja kosmetiikan tukkukauppa.

Teknisen- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron (kok.) toimii Kelttikorut 925 -nimisen yrityksen toimitusjohtajana.

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen (sd.) on toimitusjohtajana koulutuspalveluita tarjoavassa yrityksessä. Kuva: Juha Peurala

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen (sd.) puolestaan johtaa Taikamaikat-nimistä koulutuspalveluita tarjoavaa yritystä.

Lahden osallisuus- ja hyvinvointipalveluiden johtaja Mikko Komulainen on osakkaana Tampereella toimivassa kotihoitopalveluyrityksessä. Kuva: Katja Luoma

Viranhaltijoista osallisuus- ja hyvinvointipalveluiden johtaja Mikko Komulainen omistaa vajaan kolmanneksen Koskihoiva-nimisestä yrityksestä, joka tarjoaa kotihoitopalveluita. Tampereella toimivan yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 268 000 euroa.

Kaupunkikehitysjohtaja Olli Alholla on luottamustehtävä espoolaisessa shakkiklubissa. Kuva: Mirja Hussain

Kaupunkikehitysjohtaja Olli Alholla ei ole sidonnaisuuksia, jotka laki velvoittaa ilmoittamaan. Kaupungin verkkosivuilla hän kertoo silti yhden sidonnaisuuden, joka on toiminnantarkastajan tehtävä Espoon Shakkikerho - Esbo Schackklubb ry:ssä.

Kahden viranhaltijan ilmoitus puuttuu

Lahden tarkastuslautakunta käsittelee sidonnaisuusilmoituksia ensi viikolla, jonka jälkeen ilmoitukset julkaistaan kaupungin verkkosivuilla.

- Ilmoitus on tulematta vain yhdeltä rakennus- ja ympäristölautakunnan varajäseneltä. Myös yhden esittelijän ilmoitus puuttuu, mitä kyllä ihmettelen, kaupunginreviisori Juha Tapiola toteaa.

Viranhaltijoista sidonnaisuusilmoitustaan ei ole jättänyt hallintojohtaja Jouko Seppälä.

- Seppälä on ilmoittanut, että kun hän on jäämässä pois, hän ei katso ilmoituksen tekemistä aiheelliseksi. Hän on kuitenkin esittelijä nyt, Tapiola huomauttaa.

Päättäjistä ilmoitus puuttuu rakennus- ja ympäristölupalautakunnan varajäseneltä Raija Kuosalta (sd.).

Tapiola ei näe päättäjien ja viranhaltijoiden ilmoittamissa sidonnaisuuksissa mitään silmiinpistävää. Hänen mukaansa sidonnaisuuksista on kerrottu laajemmin kuin laki edellyttää.

- Lain mukaan on ilmoitettava yhtiöiden ja yhteisöjen hallituksen jäsenyydet. Monet ovat ilmoittaneet myös hallintoneuvostojen jäsenyydet. Se on pelkästään hyvä asia avoimuuden ja läpinäkyvyyden kannalta.

Vapaaehtoiset ilmoitukset erikseen

Velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksista ei koske kaikkia valtuutettuja. Lain mukaan ilmoitusvelvollisia ovat kunnanhallitus, valtuuston ja lautakuntien puheenjohtajat, maakäyttö- ja rakennusasioita hoitavat toimielimet sekä esittelevät viranhaltijat.

Kesäkuun alussa voimaan astuneen lain mukaan ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Pääosin määräaika on kulunut umpeen, sillä valtaosa alkaneen valtuustokauden luottamustehtävistä täytettiin kesäkuun alussa.

Lahdessa valtuutettujen sidonnaisuustietoja on tähänkin saakka julkaistu kaupungin verkkosivuilla.

- Lakisääteiset ilmoitukset tulevat omalle sivulleen. Vapaaehtoiset ilmoitukset hoitaa konsernihallinto, nämä ilmoitukset julkaistaan erikseen, kaupunginreviisori Tapiola kertoo.

Viestintäpäällikkö Heini Moisio ennakoi, että vapaaehtoiset ilmoitukset saadaan koottua parin viikon kuluttua, jonka jälkeen ne tulevat kaupungin verkkosivuille.

Ympäristökunnissa käsittely kesken

Lahden ympäristökunnissa sidonnaisuustietojen kerääminen ja käsittely ovat vielä kesken. Kunnat aikovat julkistaa tietoja vasta sen jälkeen, kun ne on käyty läpi tarkastuslautakunnassa.

- Kysely lähti 49 henkilölle, ja vastaukset on saatu 35 henkilöltä, Hollolan hallintopäällikkö Kaija Manninen kertoo.

Talousjohtaja Hanna Hurmola-Remmin mukaan tarkastuslautakunta käsittelee asian joko ensi viikolla tai vaihtoehtoisesti vasta lokakuun alussa.

Orimattilassa tietoja aletaan kerätä ensi viikolla, ennakoi talous- ja hallintojohtaja Päivi Suikkanen.

- Saamme tiedot syyskuussa esille.

Heinola julkaisee sidonnaisuustiedot 18. syyskuuta pidettävän tarkastuslautakunnan kokouksen jälkeen, kertoo hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin.

Ympäristökunnat aikovat julkaista vain lain edellyttämät sidonnaisuustiedot.

- Tässä vaiheessa lähetimme kyselyn vain niille, joilta laki vaatii ilmoituksen. Jatkossa täytyy miettiä, tarjotaanko kaikille muillekin mahdollisuus tehdä ilmoitus, Asikkalan hallintojohtaja Jaana Rissanen toteaa.

Lahden päättäjien ja viranhaltijoiden ilmoittamat sidonnaisuudet

Valtuuston puheenjohtajisto

pj. Milla Bruneau (kok.)

Yellow Film & TV oy:n operatiivinen johtaja/varatoimitusjohtaja, Yellow Film & TV oy:n hallituksen jäsen, Päijät-Hämeen Osuuspankin Lahden edustajiston jäsen, Audiovisual Finland ry:n hallituksen varajäsen. Omistaa 7 prosenttia Yellow Film Management oy:n osakekannasta.

1. vpj. Mika Kari (sd.)

Päijät-Hämeen maakuntahallituksen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Osuuspankin hallintoneuvoston puheenjohtaja, Palkansaajasäätiön hallituksen jäsen, Patria oyj:n neuvottelukunnan jäsen, Päijät-Hämeen Vesijärvi-säätiön hallituksen puheenjohtaja, Lahden Icehearts ry:n hallituksen puheenjohtaja, Maanpuolustuksen kannatussäätiön hallituksen jäsen.

2. vpj. Antti Holopainen (vas.)

Osuuskunta Tradekan hallituksen jäsen, Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailun hallituksen puheenjohtaja, Tapaturma- ja Sairausinvalidien Liiton hallituksen puheenjohtaja, Eläkeläiset ry:n hallituksen jäsen, Lahden Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja.

3. vpj. Jarkko Nissinen (sd.)

Ei ilmoitettavaa.

Kaupunginhallitus

pj. Pekka Komu (sd.)

Päijät-Hämeen Osuuspankin hallintoneuvoston jäsen, Päijät-Hämeen Osuuspankin tarkastusvaliokunnan jäsen, Lahden Sos.-Dem. Työväenyhdistyksen puheenjohtaja.

1. vpj. Juha Rostedt (kok.)

Lahden Seudun kehitys Ladec oy:n hallituksen puheenjohtaja, Rostedt Brands oy:n hallituksen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen lentokenttäsäätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja, Vesijärvi-säätiön valtuuskunnan jäsen, Asunto Oy Lahden Rantahelmen hallituksen jäsen, Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja, Kansallisen Kokoomuksen hallituksen jäsen, Etelä-Lahden Kokoomuksen hallituksen jäsen, Autourheilun kansallisen keskusliiton liittovaltuuston jäsen.

2. vpj. Aleksi Mäntylä (vihr.)

Hämeen Vihreät ry:n toiminnanjohtaja (virkavapaalla). The House of Magic oy:n hallituksen puheenjohtaja, Pähkisnacks oy:n hallituksen jäsen, Lahty ry:n hallituksen puheenjohtaja, Asunto Oy Ranta-Mukkulan hallituksen jäsen.

Sirkku Hildén (sd.)

Lahden Sos.Dem. Työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen, Lahden Sos.Dem. Kunnallisjärjestön hallituksen jäsen, Lahden Ensi- ja turvakotiyhdistyksen johtokunnan varapuheenjohtaja.

Alettin Basboga (sd.)

Bogaletin oy:n hallituksen puheenjohtaja, BassaB oy:n hallituksen puheenjohtaja, Finlit partners oy hallituksen jäsen, Tenava Ostoskeskus oy:n hallituksen jäsen.

Jetta Laakso (sd.)

Wihuri oy:n hallintoneuvoston jäsen, Wihuri Packaging oy:n hallintoneuvoston jäsen, Uudenkylän Työväenyhdistys ry:n johtokunnan jäsen.

Hannu Rahkonen (kok.)

Lahti Aquan hallituksen varapuheenjohtaja, Päijät-Hämeen maakuntahallituksen varajäsen, Lahden Sotaveteraanipiirin piirihallituksen jäsen ja piirisihteeri, Lions-club Nastolan presidentti (hallituksen puheenjohtaja).

Merja Vahter (kok.)

Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston jäsen, Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajiston jäsen (päättyy syksyn 2017 aikana), Koulutuskeskus Salpauksen hallituksen varapuheenjohtaja, Osuuskunta Kankurin Ilon hallituksen puheenjohtaja.

Rami Lehto (ps.)

Lahti Energian hallituksen jäsen, Posti Group oyj:n hallintoneuvoston jäsen, Lahden Perussuomalaiset ry:n hallituksen jäsen.

Jenna Koskelo (kesk.)

Keskustan kunnallisjärjestön pj. ja Hämeenmaan edustajiston jäsen. 

Sonja Falk (kd.)

Falkmedia-toiminimen omistaja, Suomen Kristillisdemokraattien puoluehallituksen jäsen, Suomen Kristillisdemokraattien Hämeen piirin puheenjohtaja.

Kaupunginhallituksen varajäsenet

Reijo Savurinne (sd.)
 

Nastolan Yrityspalvelu oy:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Francis McCarron (kok.)

Kelttikorut 925 oy:n toimitusjohtaja, Lahden ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut oy:n hallituksen puheenjohtaja, Hollolan-Lahden vesilaitoskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja.

Jouni Kaikkonen (vihr.)

Wipak oy:n extruusio-osaston luottamusmies (Nastolan kirjatyöntekijät), As Oy Nastolan Kukkasen hallituksen jäsen.

Maria Rytkönen (sd.)

Ei ilmoitettavaa.

Kari Lempinen (sd.)

Lahti Aquan hallituksen puheenjohtaja, Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston jäsen, Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajiston jäsen ja palkansaajatoimikunnan puheenjohtaja, SAK:n edustajiston jäsen, Lahden ammatillisen sos.dem. yhdistyksen varapuheenjohtaja, SDP:n kunnallisjärjestön hallituksen jäsen.

Sanna Mäkinen (sd.)

Lahden vanhusten asuntosäätiön toiminnanjohtaja, Lahden Sos.dem. Naisyhdistys ry:n puheenjohtaja, Lahden ensi- ja turvakoti ry:n johtokunnan jäsen.

Toni Putula (kok.)

Lahden Talojen hallituksen varapuheenjohtaja, Petit St Louis oy:n hallituksen varajäsen, Upmarket oy:n hallituksen jäsen, Asunto Oy Aleksanterinkatu 34 Lahden hallituksen puheenjohtaja, Lahti City ry:n hallituksen jäsen.

Helena Salakka (kok.)

KOKO Lahti oy:n hallituksen jäsen, Monitoimitalo Onnin vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen.

Maarit Tuomi (ps.)

Lahti Aquan hallituksen jäsen.

Henni Hyytiä-Ilmonen (kesk.)

Kariston koulun ja päiväkodin vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen.

Marjo Loponen (kd.)

YWAM Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja, Lahden seudun kristillisen koulun kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsen.

Tekninen ja ympäristölautakunta

pj. Francis McCarron (kok.)

Kelttikorut 925 oy:n toimitusjohtaja, Lahden ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut oy:n hallituksen puheenjohtaja, Hollolan-Lahden vesilaitoskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja.

Sanna Mäkinen (sd.)

Lahden vanhusten asuntosäätiön toiminnanjohtaja, Lahden Sos.dem. Naisyhdistys ry:n puheenjohtaja, Lahden ensi- ja turvakoti ry:n johtokunnan jäsen.

Kristiina Joensuu (kok.)

J & K Joensuu Oy Hollolan hallituksen jäsen, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hallituksen varajäsen, As. Oy Harjupuiston hallituksen jäsen, As Oy Myllykummun hallituksen jäsen, As.Oy Kerinkaarteen hallituksen jäsen.

Toni Putula (kok.)

Lahden Talojen hallituksen varapuheenjohtaja, Petit St Louis oy:n hallituksen varajäsen, Upmarket oy:n hallituksen jäsen, Asunto Oy Aleksanterinkatu 34 Lahden hallituksen puheenjohtaja, Lahti City ry:n hallituksen jäsen.

Heikki Moilanen (sd.)

Osuuskunta Lahden Seudun Kulttuuri- ja Elämysmatkailun hallituksen jäsen, SDP:n Hämeen piirin 1. varapuheenjohtaja, Lahden Sos.-dem Kunnallisjärjestön puheenjohtaja, Lahden Sos.-Dem. Työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen, Lahden Sos.-dem. kunnallisjärjestön edustajiston jäsen, SAK:n Hämeen aluetoimikunnan puheenjohtaja, Lahden Liikunnalla Työhön ry:n puheenjohtaja, Ay-jalkapallo ry:n puheenjohtaja.

Minna Lampinen (sd.)

Lahden seudun Yksityiset Päivähoitajat ry:n puheenjohtaja.

Jari Hartman (sd.)

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut oy:n hallituksen jäsen, JHL:n edustajiston jäsen.

Nelli Nevala (vihr.)

Lahden Vihreät ry:n hallituksen jäsen, Lahden Vihreät Nuoret ry:n hallituksen jäsen.

Maarit Tuomi (ps.)

Lahti Aquan hallituksen jäsen.

Lasse Pakkanen (kesk.)

Ei ilmoitettavaa.

Matti Salonen (kd.)

Ei ilmoitettavaa.

Pekka Järvinen (vas.)

Ei ilmoitettavaa.

Teknisen ja ympäristölautakunnan varajäsenet

Mika Laitila (kok.)
 

Lahden opettajien ammattiyhdistyksen (LOAY) hallituksen jäsen.

Tuula Vaalajoki (sd.)

Ei ilmoitettavaa.

Arja Rantala (kok.)

Firecon Group oy:n varatoimitusjohtaja, Holoran oy:n hallituksen jäsen, Holidea oy:n hallituksen jäsen, Sprinkleritekninen yhdistys ry:n hallituksen jäsen, Keski-Lahden Kokoomuksen hallituksen puheenjohtaja, As Oy Kotilan hallituksen puheenjohtaja.

Sami Reinikka (kok.)

As. Oy Nastonharjun hallituksen puheenjohtaja, As. Oy Auramäen hallituksen puheenjohtaja, isännöitsijänä 15 taloyhtiössä. Varallisuus: As. Oy Pappilanhovi X 2, As. Oy Nastonharju, As. Oy Hamarkoivu, As. Oy Auramäki.

Esko Sutela (sd.)

Päijät-Hämeen Viestikilta ry:n puheenjohtaja, Päijät-Hämeen Elämäntapayhdistys ry:n puheenjohtaja.

Neea Similä (sd.)

Lahti Aquan hallituksen jäsen, Lahden taiteilijatalosäätiö (kauden loppuun), Lahden Seudun Insinöörit ry:n hallituksen jäsen ja sihteeri, Lahden Sos.dem. Työväenyhdistyksen johtokunnan jäsen, Lahden Sos.dem. kunnallisjärjestön hallituksen jäsen.

Olli Kautonen (sd.)

Infrapalvelu Kautonen oy:n toimitusjohtaja, Infrapalvelu Kautonen oy:n hallituksen jäsen, As. Oy Kerinpihan hallituksen puheenjohtaja.

Minerva Juhola (vihr.)

Ei ilmoitettavaa.

Päivi Granlund (ps.)

Ei ilmoitettavaa.

Jesse Kaukinen (kesk.)

MTK-Nastolan varapuheenjohtaja, Viljaosuuskunta Viljatavastian hallituksen jäsen.

Juha-Pekka Forsman (kd.)

Ei ilmoitettavaa.

Pasi Kousa (vas.)

Metsämaan Lämpö oy:n hallituksen puheenjohtaja, As. Oy Ukonhatun hallituksen varapuheenjohtaja.

Rakennus- ja ympäristölupalautakunta

Reijo Savurinne (sd.)

Nastolan Yrityspalvelu oy:n hallituksen varapuheenjohtaja.

vpj. Anssi Hälinen (kok.)

Norhtmint Clothing oy:n toimitusjohtaja, Lahti Energian hallituksen jäsen, Norhtmint Clothing oy:n hallituksen puheenjohtaja, RHS Group oy:n hallituksen varajäsen, RC Huikka ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Tarja Kirvesmies (sd.)

Ei ilmoitettavaa.

Riikka Raaska (sd.)

Ei ilmoitettavaa.

Jani Wallenius (kok.)

Promedia Walleniuksen yksityinen elinkeinonharjoittaja, Lahden Työn Paikka oy:n hallituksen varapuheenjohtaja, Nordic Simulators oy:n hallituksen jäsen.

Kirsi Öster (kok.)

Lahden Reumayhdistys ry:n hallituksen jäsen.

Paul Carroll (vihr.)

Ei ilmoitettavaa.

Juha Viitanen (ps.)

Lahden Työn Paikka oy:n hallituksen jäsen.

Jari Rissanen (kesk.)

Lahden Seurakuntayhtymän Leirikeskusyksikön esimies, Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston jäsen, Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat ry:n hallituksen jäsen, Suomen Ev.Lut. Kansanlähetyksen Päijät-Hämeen piirin hallituksen jäsen, Kirkon Paikat -yhteisön sihteeri.

Leena Kaartinen (kd.)

Ei ilmoitettavaa.

Vuokko Kautto (vas.)

Tradeka Osuuskunnan edustajiston varajäsen, Saksala-Seura ry:n puheenjohtaja, Suomi-Venäjä -seuran Lahden osaston johtokunnan varapuheenjohtaja, Päijät-Hämeen Tuglas -seuran hallituksen varajäsen.

Rakennus- ja ympäristölupalautakunnan varajäsenet

Janne Siltanen (sd.)

Päijät-Hämeen laboratoriopalvelujen ja lääkehuollon liikelaitoksen johtokunnan varajäsen, Lahden Seta ry:n puheenjohtaja, Lasna ry:n varapuheenjohtaja, Lahden demarinuorten varapuheenjohtaja.

Markus Pälli (kok.)

Ei ilmoitettavaa.

Susanna Soppi (sd.)

Spatium Toimitilat oy:n hallituksen jäsen, Motoristit Koulukiusaamista Vastaan MKKV ry:n hallituksen jäsen.

Raija Kuosa (sd.)

Ilmoitus puuttuu.

Riikka Raaska (sd.)

Ei ilmoitettavaa.

Markus Vierumäki (kok.)

Lahden ammattikorkeakoulun hallituksen jäsen, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry:n varapuheenjohtaja, Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajiston puheenjohtaja.

Emmi Leppänen (kok.)

Ei ilmoitettavaa.

Saku Saaristo (vihr.)

Ei ilmoitettavaa.

Sami Kivi (ps.)

Merimiesunionin luottamusmies.

Johanna Suppi (kesk.)

Ei ilmoitettavaa.

Marja Kaitainen (kd.)

Nastolan Yrityspalvelu oy:n hallituksen jäsen.

Tapio Hakatie (vas.)

Ei ilmoitettavaa.

Sivistyslautakunnan puheenjohtajat

pj. Anneli Viinikka (sd.)

As. Oy Oikoportin, hallituksen varapuheenjohtaja, Lahden Sos.-Dem. Työväenyhdistys ry:n johtokunnan jäsen, Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston jäsen, Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajiston jäsen.

vpj. Sari Niinistö (kok.)

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hallituksen varapuheenjohtaja.

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajat

pj. Marju Markkanen (sd.)

Taikamaikat oy:n toimitusjohtaja.

vpj. Helena Salakka (kok.)

KOKO Lahti oy:n hallituksen jäsen, Monitoimitalo Onnin vanhempainyhdistyksen hallituksen jäsen.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajat

pj. Reijo Oksanen (kok.)

Nastolan Yrityspalvelu oy:n hallituksen puheenjohtaja, Wellamo-opiston johtokunnan jäsen.

vpj. Erkki Nieminen (sd.)

Lahden seurakuntayhtymän kirkkoneuvoston jäsen, Keski-Lahden seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen, Lahden vanhusten asuntosäätiön hallituksen jäsen, Lahden jäähalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajat

pj. Jouko Pylväs (sd.)

Salpausselän demarit ry:n varapuheenjohtaja, Jalkarannan Nuorisoseura ry:n puheenjohtaja.

vpj. Heikki Vappula (kok.)

Ei ilmoitettavaa.

Päijät-Hämeen jätelautakunnan puheenjohtajat

pj. Markus Pälli (kok.)

Ei ilmoitettavaa.

Varapuheenjohtaja on valitsematta.

Esittelevät viranhaltijat

Jyrki Myllyvirta, kaupunginjohtaja
 

Kuntien Tiera oy:n hallituksen jäsen, Union of Baltic Cities -kaupunkiverkoston johtokunnan jäsen, Suomen Muotoilusäätiön hallituksen varajäsen, Smart & Clean -säätiön hallintoneuvoston jäsen, Askon säätiön hallituksen jäsen, FinnAgoran säätiön hallituksen jäsen.

Mika Mäkinen, konsernipalvelujohtaja

PHP Holding oy:n hallituksen jäsen, PHP Liiketoiminta Oyj:n hallituksen jäsen.

Mikko Komulainen, osallisuus- ja hyvinvointipalveluiden johtaja

Päijät-Hämeen laboratoriopalvelujen ja lääkehuollon liikelaitoksen johtokunnan puheenjohtaja, Koskihoiva oy:n hallituksen puheenjohtaja, Lahden vanhusten asuntosäätiön hallituksen asiantuntijajäsen.

Tiina Granqvist, sivistyksen palvelualueen johtaja

Ei ilmoitettavaa.

Olli Alho, ​kaupunkikehitysjohtaja

Ei ilmoitettavaa.

Mauri Koistinen, toimitilajohtaja

Ei ilmoitettavaa.

Ulla Sepponen, erityisasiantuntija

Päijät-Hämeen Klubitalot ry:n hallituksen jäsen.

Veli-Pekka Toivonen, maankäytön johtaja

Ei ilmoitettavaa.

Jorma Vaskelainen, kunnallistekniikan johtaja

Asunto Oy Urpurivin hallituksen jäsen.

Jouko Seppälä, hallintojohtaja

ilmoitus puuttuu.

Markku Sivonen, rakennuslupapäällikkö

Ei ilmoitettavaa.

Tarja Laitinen, ympäristölupapäällikkö

Ei ilmoitettavaa.

Cecilia Blomgren, kaupungineläinlääkäri

Ei ilmoitettavaa.

Lassi Kilponen, opetus- ja kasvatusjohtaja

Ei ilmoitettavaa.

Juha Patrakka, suunnittelu- ja kehittämispäällikkö

Päijät-Hämeen Osuuspankin edustajiston jäsen.

Heikki Turunen, lukiojohtaja

Päijät-Hämeen kesäyliopiston johtokunnan jäsen.

Mari Ylä-Sankola-Peltola, Wellamo-opiston rehtori

Päijät-Hämeen Kesäyliopiston johtokunnan jäsen, Kaarisilta ry:n hallituksen jäsen

Tommi Lanki, liikunta- ja ulkoilutoimenjohtaja

Osuuskauppa Hämeenmaan hallintoneuvoston jäsen

Matti Karhos, kulttuuriasiainpäällikkö

Ilmoitus jätetty.

Juha Tapiola, kaupunginreviisori.

Ei ilmoitettavaa.

Reijo Ollikka, tarkastaja

Kuntatarkastajat ry:n hallituksen jäsen.

Juttua päivitetty klo 21.21: Täydennetty Jenna Koskelon (kesk.) tietoja ja korjattu, että kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos on jättänyt ilmoituksen.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi