Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeessä kuusi asuntomurtoa viikon sisällä, poliisi tutkii törkeinä varkauksina

Poliisi kehottaa tarkkailemaan omaa asuinympäristöä. Kuva: ESS/Arkisto

Lahdessa ja Hollolassa on tehty viikon sisällä kuusi asuntomurtoa omakotitaloihin. Murtoja on ilmoitettu Ahtialasta, Renkomäestä, Kilpiäisistä, Nastolasta ja Hollolan Kukonkoivusta. Poliisin mukaan taloihin on murtauduttu päiväsaikaan, kun asukkaat ovat olleet pois kotoa.

Saaliikseen murtovarkaat ovat saaneet televisioita, koruja ja rahaa. Varkaat ovat menneet taloihin pääsääntöisesti takaovesta.

Poliisi tutkii murtoja törkeinä varkauksina. Poliisi on tehnyt murtopaikoilla rikosteknisiä tutkimuksia ja puhuttanut asukkaita niillä alueilla, mistä murtoja on raportoitu. Poliisi selvittää myös, onko tapahtumapaikoilta saatavilla valvontakamerakuvaa ja liittyvätkö murrot toisiinsa. Poliisin mukaan murtojen takana voi olla sama tekijä tai tekijöitä. Partiointia omakotitaloalueilla pyritään lisäämään.

Poliisi neuvoo, että talo kannattaa pitää asutun näköisenä ja huolehtia, että lukitukset ovat kunnossa ja käytössä. Pimeän aikaan osa valoista on hyvä ajastaa olemaan päällä. Pihavaloista osan voi varustaa liiketunnistimella.

Poliisi kehottaa asukkaita myös ilmoittamaan poliisille, mikäli omalla asuinalueella liikkuu epäilyttäviä kulkijoita tai ajoneuvoja. Monia asuntomurtoja edeltää jonkinlainen asukkaiden ja heidän tapojensa tarkkailu.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi