Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kiira kaatoi puita ja sytytti piharakennuksen tuleen Päijät-Hämeessä - eniten kärsi Orimattila

Kuva: Eero Karvinen

Päijät-Hämeessä lauantai-iltana kello 21.30 mennessä eniten Kiiraksi nimetystä myrskystä oli Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Erkki Santeron mukaan kärsitty Orimattilassa, jonka alueella oli kaatunut kymmenkunta puuta niin, että niistä oli aiheutunut haittaa rakennuksille tai tieliikenteelle.

Kaatuneiden puiden lisäksi piharakennus syttyi palamaan salaman iskettyä siihen Orimattilan Artjärvellä. Pelastuslaitos oli lauantaina kello 21.30 mennessä saanut palon hallintaan. Henkilövahingoilta säästyttiin, mutta Santeron mukaan rakennus vahingoittui palossa osittain.

Lahden pohjoispuolella Sysmässä salama osui sähkölaitteeseen, jonka seurauksena useampi talo oli lauantai-iltana ilman sähköä.

Myrsky aiheutti ongelmia myös raideliikenteessä. Säästä johtuen Lahden ja Helsingin väliset junat ajettiin lauantai-iltana ainakin osan aikaa Riihimäen kautta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos oli varautunut lauantai-illan myrskyyn normaalivalmiudella, eikä päivystävän palomestari Erkki Santeron mukaan töihin oltu kutsuttu tavallista enempää työntekijöitä. Pelastuslaitos oli myös valmistautunut perustamaan oman johtokeskuksen, mikäli hätäkeskus ruuhkautuisi. Näin ollen he tekevät itse heille tulleista tehtävistä jonon ja hoitavat tehtäviä aluekohtaisesti.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Päijät-Häme

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen