Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Liivijengi Outlawsin kokoontuminen sujui lauantaina Vääksyssä rauhallisesti - "Uskon, etteivät he kajoa paikallisiin"

Koko Vääksyn hotelli Tallukka oli varattu Outlaws-jengiläisten käyttöön.

Kesän alussa Suomeen rantautunut rikollisjärjestö Outlaws kokoustaa viikonlopun ajan Vääksyn hotelli Tallukassa. Koko hotelli on varattu jengiläisten käyttöön, ja paikalla on noin toistasataa jäsentä. Suurin osa jengiläisistä on saapunut ulkomailta.

Vaikka poliisi on varautunut viikonloppuun perusteellisesti, lauantaina Tallukan ympäristössä oli rauhallista. Puolen päivän jälkeen alueella ei näkynyt poliisipartioiden valvontaa, vaan Tallukan pihamaalle oli esteetön pääsy. Muutamia yksittäisiä autoja ja moottoripyöriä ajoi hotellin pihaan. Hämeen poliisin tilannekeskuksesta vahvistettiin iltapäivällä, että tapahtuma ei ole työllistänyt virkavaltaa valvontatehtävien lisäksi.

- Rauhallista on ollut. Kokous ei ole aiheuttanut poliisitehtäviä.

Tehostettu poliisivalvonta näkyi viikonlopun aikana Vääksyn katukuvassa.

Tilannekeskukselta ei osattu ottaa kantaa siihen, olivatko jengiläiset liikkuneet Tallukan ulkopuolella.

Paikalla kokoustava Outlaws MC on Helvetin Enkelit -moottoripyöräkerhon verivihollinen. Keskusrikospoliisin rikoskomisario Rabbe von Hertzen arvioi perjantaina, että myös Helvetin Enkelien jäsenten Vääksyyn saapumiseen on varauduttava. Poliisin tilannekeskuksen mukaan lauantaina iltapäivällä oli vaikea arvioida, jatkuuko viikonloppu kokouksen päätökseen asti rauhallisena.

- Seurataan tilannetta ja toivotaan parasta. Tällä hetkellä mitään erityistä ei ole odotettavissa, tilannekeskukselta sanottiin.

"Ei ole pelottanut"

Tallukan hotellin välittömässä läheisyydessä sijaitsevilla asuinalueilla vallitsi lauantaipäivänä normaali tunnelma. Ihmiset tekivät pihalla tavanomaisia askareitaan ja lapset leikkivät leikkipuistoissa. Poliisiautot kiertelivät aluetta silloin tällöin. Noin sadan metrin päästä Tallukasta sijaitsevassa kerrostalossa asuvat Arja Myllynen ja Varpu Lahtinen ripustivat pyykkiä pihallaan.

Varpu Lahtinen ja Arja Myllynen asuvat aivan Tallukan lähellä. He sanoivat pysyvänsä loitolla Tallukan pihamaalta.

- Vähän arveluttaa, tuleeko kilpailevan kerhon edustajia paikalle. Poliiseja on näkynyt paljon, joten ei ole pelottanut, Myllynen sanoo.

Kaksikko kertoi kuulleensa lauantaina päivällä lähistöltä voimakasta moottoripyörien ääntä. He arvuuttelivat, olivatko liivijengiläiset olleet liikkeellä.

Myllynen ja Lahtinen aikoivat pysytellä poissa Tallukan liepeiltä.

- Lähden koiran kanssa lenkille toiseen suuntaan, Myllynen sanoo.

"Tuskin ahdistelevat paikallisia"

Kerrostalojen ja Tallukan väliselle kävelytielle oli asukkaiden mukaan ilmestynyt perjantain aikana betoniporsaista ja aidoista rakennettu sulku. Kaikkien asukkaiden kulkemiseen se ei kuitenkaan vaikuttanut. Lähikerrostalossa asuva henkilö kertoi kävelleensä lauantaisella päivälenkillään Tallukan pihamaan läpi. Hänen mukaansa alueella oli rauhallista.

- Muutamia autoja oli pihassa, moottoripyöriä en huomannut katsoa. Ihmisiä ei näkynyt, hän kommentoi.

Vääksyn keskustassa asioinut Kirsi Valtonen sanoi asuvansa aivan Tallukan lähellä. Hän epäili, että kaikki lähialueen asukkaat eivät ole olleet välttämättä tietoisia kokouksesta.

Tallukan ja läheisen kerrostaloalueen väliselle kävelytielle oli perjantaina viritelty tiesulku. Se ei kuitenkaan estänyt kaikkia liikkujia.

- Kävelytielle eilen ilmestynyt tiesulku herätti ihmetystä. Oikaisin perjantaina Tallukan pihan poikki käydessäni marjastamassa. Silloin pihalla oli muutamia moottoripyöriä. Siinä vaiheessa en vielä tiennyt kokoontumisesta, Valtonen kertoo

Keskustassa kävellyt asikkalalainen Heini Vihriälä-Kurki sanoi, ettei runsaslukuinen rikollisjärjestön kokous vaikuttanut hänen menemisiinsä.

- En ole huolissani. Jos jengin jäsenet ovat tulleet paikalle pitämään kokousta, tuskin he alkavat meitä paikallisia ahdistelemaan. Uskon, etteivät jengiläiset kajoa henkilökohtaiseen tilaamme.

Samoilla linjoilla oli myös Tallukan lähellä asuva Raimo Kainulainen.

Tallukan lähistöllä asuva Raimo Kainulainen ei ollut huolissaan.

- Oletan, ettei heistäole häriötä. Kun poliisi on etukäteen ilmoittanut olevansa paikalla ja hallitsevansa tilanteen, ei minua huoleta.

ESS
online@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen