Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tuuli repi suojapeitteitä, vesi kasteli Kariston koulun tulevia lisätiloja

Sekä koulun että päiväkodin puolelta vakuutetaan, että tarvittaessa sopeudutaan nykyisiin tilajärjestelyihin odotettua pitempäänkin. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden Kariston koulun ja päiväkodin lisätilojen rakennustyömaalla sattui viime viikon rankkasateissa vesivahinko. Sen aiheuttamien vaurioiden selvittäminen on aloitettu.

Vesivahingon sattuessa kaikki seinärakenteet olivat jo pystyssä. Rakenteet kastuivat, kun vesikattoa korvaavat suojapeitteet pettivät paikoitellen tuulisissa olosuhteissa.

Selvitysten valmistuttua tiedetään, valmistuvatko Kariston lisätilat suunnitellusti syysloman päättymisen ajankohtaan vai viivästyykö hanke, kertoo toimitilajohtaja Mauri Koistinen Lahden Tilakeskuksesta. Vahinko- ja korjaustarveraporttien valmistumista odotetaan parin viikon sisällä.

Vahinkojen korjaamisesta vastaa lisätilojen toimittaja Cramo Finland. Maajohtaja Juha Kalliokulju Cramo Adapteosta kertoo, että korjaavista toimenpiteistä sovitaan kaupungin kanssa.

Kariston koulun rehtori Tiina Marttisen mukaan koulussa toimitaan tällä hetkellä ahtaasti.

- Mikäli hanke viivästyy, pyrimme selviytymään nykyisillä poikkeusjärjestelyillä uuden tilan valmistumiseen asti.

Päiväkodin varajohtajan Maarit Oijusluoman mukaan päiväkoti on kyennyt hyödyntämään koulun tiloja ja näin jatketaan, kunnes uudet tilaelementit ovat käytettävissä.

Karistossa toimii 1.– 6.-luokkien alakoulu. Oppilaita on 392 ja opetushenkilöstöä 24. Päivähoidossa ja esiopetuksessa on 165 lasta. Henkilöstöä päiväkodissa on 23.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi