Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme
Tuomas
Haakana
tuomas.haakana@ess.fi

Kommentti: Pane rohkeasti

"Pikkuisen mietin, että viitsinkö kertoa harrastuksesta: ajattelevatko ihmiset, että teen tätä saadakseni halpaa kaljaa", kertoo eräs harrastaja.

"Vähän kieltolain kaikuja näkyy. Ei ole edelleenkään soveliasta tehdä alkoholia kotona", sanoo toinen.

Ilkikurisia ilmeitä olen minäkin saanut kokea, kun olen kertonut panevani olueni itse. Saattaa kuitenkin paljastua, että kyseinen virnuilija on keitellyt 1990-luvun salapöntössä pontikkaa, ja vieläpä virittänyt laitteiston aina aktiivihiiliä myöten.

Kiusoittelu saattaa myös liittyä kaverin kyhäämän kaljan kamalaan muistoon. Kaikki kunnia Tokmannin ja Prisman kotiolutosastoille, mutta kovin kummoisia alkoholijuomia ei saa vajavaisilla välineillä yhdistettynä valmissiirappeihin ja kidesokeriin.

Kaikille herjaajille tiedoksi, että nyt emme puhu puuhastelusta, vaan vakavasta taiteen ja kotikemian alasta, johon sijoitetaan satasista tuhansiin ja jossa tavoitellaan herkkää humalaa ja maltaisia makuja.

Ohrapirtelön tuottaminen on tee-se-itse-ihmisen kauneimpia tapoja kohdata sisäinen kemistinsä.

Tosin mikään muukaan insinööritaidon alue ei jää harrastuksessa kokematta: vanhan pakastimen pääsee virittämään lämpökontrolloiduksi käymiskaapiksi, sisäistä matemaatikkoa taas miellyttää humalan määrän kalkulointi puhelimen sovelluksella.

Oluen paneminen kotona on myös vastaisku kaupallisuutta vastaan. Kaupan oluissa korostuvat brändit, ja niiden nauttiminen on kuin joisi eineksiä. Sen sijaan kotipanemisessa tehdään resepteistä kotiruokaa.

Paneminen on siis kuin ranskalaista keittiötä – vakavaa puuhaa. Ja vakavuus on huumorin alalajeista tärkein.

Paneminen on kuin ranskalaista keittiötä – vakavaa puuhaa.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi