Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Riitta Väisänen käsittelee videoblogissaan muistoja ja ajankohtaisia aiheita - "Haluaisin tehdä Juha Rehulasta tubetuksen"

Moni muistaa Riitta Väisäsen Kymppitonni-ohjelman juontajana. Vuonna 1985 alkanutta ohjelmaa tehtiin yli 20 vuotta, yli 3000 jaksoa. Kuva: Anne Vatén

Suomalaisten aikuisvloggaajien eli videoblogin tekijöiden joukko on saanut täydennystä viihdealan konkarista Riitta Väisäsestä. Kiinnostus tubettamista kohtaan syntyi jo vuosi sitten, mutta oma YouTube-kanava perustettiin vasta kesäkuussa.

Videoillaan Väisänen kertoo omasta ja vähän muidenkin elämästä. Ensimmäinen video on saanut jo yli 5 000 katselukertaa. Sillä turkulaislähtöinen, Lahdessa 30 vuotta ja Orimattilassakin jo 25 vuotta asunut Väisänen esittelee itsensä ja vloginsa. Väisänen näyttää kuvaa nuoresta itsestään uima-asussa golf-kentällä. Hän oli silloin lomalla Pertti "Spede" Pasasen kanssa Espanjassa.

- Ei me tiedetty, ettei saa olla vähissä vaatteissa. Oltiin lomalla ja oli kuuma, Väisänen perustelee.

Laadukkaasti toteutetut ja editoidut, noin kymmenen minuutin pituiset videot ovat viihdyttävää katseltavaa. Videot ovat sekoitus omakohtaisuutta, etukäteen mietittyjä aiheita ja spontaaniutta. Eräällä videoistaan Väisänen kertoo kokemuksistaan raviohjastajana Jenkeissä.

- Oltiin Buffalossa, Chicagossa, New Yorkissa, Washingtonissa ja Los Angelesissa. Voitin kolme kertaa siellä ja joka kerta oli tv-haastattelut.

Noihin aikoihin myös Playboy jahtasi vuoden 1976 Miss Eurooppaa.

- Näin vision, jossa olin jalat levällään ravikärryssä, Väisänen nauraa.

Ikuinen hevostyttö eli myös pitkän ajanjakson, jolloin hänen makuuhuoneessaan oli kamera. Se välitti kuvaa tallista, jossa varsottiin.

- Mulle on syntynyt noin sata varsaa. Olen ollut melkein kaikkien niiden synnytyksissä mukana. Olihan se ressaavaa ja rasittavaakin aikaa, mutta samalla ihanaa.

Orimattilassa asuva hevostyttö Riitta Väisänen omistaa tätä nykyä yhden hevosen. Kuva: vnie

Taattua Riittaa

Videoblogit on toteutettu yhdessä Suomen suurimman YouTube-verkoston Splay Suomen tuottajan ja kuvaajan kanssa. Ne julkaistaan Riitta Väisänen -kanavalla torstaisin video kerrallaan.

- Hevosaiheita ja muita on vielä tekemättä. Pääni pursuaa ideoita. Kuvaamme aina muutamat videot kerralla.

Eräällä videoista Väisänen haastattelee Olvin toimitusjohtaja Lasse Ahoa Suomen alkoholipolitiikasta, ennenkuin vie hänet ja Tapparan pomon Mikki Leinosen sekä Kanada-maljan saunaan. Toisella Väisänen kertoo laihdutusvinkkejä sekä sen, miksi poikienkin tulisi tietää asioita hilmapäivistä eli naisten vaihdevuosista. Tulossa ovat myös videoblogit aiheista sote-uudistus, vanhusten hoitaminen ja liikennepolitiikan uudistus.

Riitta on vlogissaan oma itsensä: pöyhii tukkaa ja joskus poukkoilee aiheissa. Tubettajan mukaan haastavinta on pysyä ajassa ja ajankohtaisuudessa.

- Mä oon sellainen hiton höpöttäjä. Niistä meinaa tulla aina pitkiä. Videoiden pitäisi olla jämäköitä ja pysyä aiheessa, mutta huumoria saa olla mukana.

Ajankohtaisuuteen liittyen haaste on se, ettei videoiden tekemisen ja julkaisemisen aikataulu meinaa pysyä politiikan tapahtumien tahdissa. Joskus suunniteltu aihe ei toteudu ollenkaan.

- Haluaisin tehdä Juha Rehulasta tubetuksen. Olin varautunut kysymyksin, mutta Juha ei tullutkaan Suur-Hollolaan. Oltais me voitu tietty puhua hevosista, kun oltiin Jokimaan johtokunnassa samaan aikaan kolme vuotta, mutta sotesta olisin haastatellut. Olin niin pettynyt, yritin soittaa hänelle, Väisänen naurahtaa.

Vuonna -76 Riitta Väisänen valittiin Miss Suomen perintöprinsessaksi sekä Miss Euroopaksi. Misseys ei kuitenkaan saanut Riittaa maailmalle. Sen teki hevoset. Väisänen kertoo vlogissaan kokemuksistaan raviohjastajana Jenkeissä. Kuva: Vesa Tapiola vtap

Muistoja ja vinkkejä

Väisänen toivoo vlogilleen sellaisia katsojamääriä, että sen tekemiselle olisi tilausta jatkossakin.

- Joku kysyi, että maksaako YouTube-kanavan tilaaminen. Eihän se mitään maksa. Nuorilla on hirveät määrät tilaajia, monet ihan tienaavat tubettamalla. Minä en ole niin pitkällä.

Väisäsen videoilla vieraillaan monissa paikoissa, esimerkiksi Vesa Keskisen kyläkaupassa Tuurissa. Suurin osa on kuitenkin kuvattu Väisäsen kotona Orimattilassa. Himohamstraamista käsittelevässä vlogissaan Väisänen paljastaa olevansa sellainen tavaroiden säilyttäjä, joka käy penkomassa tyttären pois heittämät esineet takaisin roskakorista. Riitalla on vinkki muille kaltaisilleen, jotka saavat osakseen ihmettelyä tavaran määrästä.

- Ainakin pölyn laskeutumispaikkoja on sitten monia, niin eivät pölyt päädy lattialle. Se on hyvä selitys.

Vaikka erilaisia ohjeita onkin tarjolla, se ei ole Väisäsen videoblogin yleisteema. Omakohtaiset muistot ovat yhtä hyvin vlogin suola.

Yksi hauskimmista liittyy vuoden 2016 Venla-gaalaan, jossa Väisänen pokkasi kultaisen Venlan. Käsilaukkuun taitellusta paperista ei löytynytkään suunniteltu kiitospuhe, vaan lista lääkärin määräämistä valohoitoajoista. Listan perässä luki: lääkäri kurkkaa lopuksi.

Puheesta tuli Riitan kiitetyin.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi