Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ajelu golf-kentällä aiheutti riskin tuhansien harrastukselle - auton tunnistajalle luvassa palkkio

Takkulassa kesällä 2015 avatun Mestari-kentän väylät ovat kirvoittaneet pelaajilta ylistäviä kommentteja. Kuva: Janne Laakkonen

Lahden Golf kysyi maanantaina Facebook-sivullaan apua henkilöauton tunnistamiseen. Iltapäivällä tehdyn Facebook-julkaisun yhteyteen on liitetty kuva tummasta henkilöautosta, joka ajaa golf-kentän laidalla Takkulassa.

Kuvan auto teki tuhojaan Mestari-kentällä sunnuntain ja maanantain välillä puolenyön aikaan.

- Tuhot jäivät onneksi pieniksi. Mitään peruuttamatonta ei tapahtunut, Lahden Golfin toimitusjohtaja Tommi Nikunen sanoo.

Auton kuvasi Lahden Golfin jäsen pelikierroksellaan. Kentät ovat jäsenille avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

- Meillä on kuvaa ja videokuvaa autosta. Se viihtyi kentällä parin minuutin ajan ja ajeli kakkosväylän alussa noin sata metriä ja heitti parit mutkat.

Valveutuneiden pelaajien lisäksi Takkulan kenttiä valvoo kymmenen liikkeeseen reagoivaa valvontakameraa. Ajoneuvoilla tehty ilkivalta on tällä kaudella ollut vähäistä Lahden Golfin kentillä.

- Onneksi ei ole liiemmin ollut ilkivaltaa, ainakaan onnistunutta. On yritetty käydä varkaissa, mutta siinä ei ole onnistuttu. Siitäkin on kuvat olemassa, Nikunen sanoo.

Hän muistaa nähneensä tällä golfkaudella ainoastaan Vierumäki Golfilta samantyylisen ilmoituksen kiusanteosta. Siellä nurmea oli käynyt rullaamassa ilmeisesti mopoilija.

Lahden Golfin toimitusjohtaja Tommi Nikunen. Kuva: Katja Luoma

Kelvoton kenttä on iso harmi pelaajille

Kentän päällä ajelulla voi olla satojen tuhansien eurojen seuraukset.

- Yhden väylän tekeminen maksaa suurin piirtein 150 000 euroa. Tekijä ei uskokaan, miten isoista korvauksista voi olla kysymys, Nikunen sanoo vakavana.

Epäkunnossa tai käyttökatkolla oleva kenttä on iso harmitus myös pelaajille. Lahden Golfilla on jäseniä 1 550, minkä lisäksi kentillä käy vierailevia pelaajia. Takkulassa tehdäänkin yli 40 000 golfkierrosta vuodessa.

- Jos väylällä on isot tuhot, se vaatii siirtonurmea ja paljon työtunteja. Kukaan ei tuommoisesta ilkivallasta saa itselleen yhtään mitään, joten toimitaan niin, ettei sitä tapahtuisi. Ennen kaikkea ilkivalta harmittaa pelaajia, Nikunen painottaa.

Toimitusjohtaja ei ole vielä tehnyt viimeyön tapahtumasta rikosilmoitusta. Hän toivoo yleisövihjeiden johtavan tekijän jäljille, ja että asia saadaan sovittua ilman virkavallan apua. Vihjeen voi lähettää Lahden Golfille sähköpostitse.

Entä palkkio, mitä vihjeen antajalle on luvassa?

- Se sovitaan vinkkaajan kanssa erikseen, Nikunen lupaa.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi