Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan Paassillan asemakaava hyväksytty - rakenteilla ainakin uusi huoltoasema

Hollolan Paassilta Riihimäentien risteyksestä viime vuonna. Kuva: Pirjo Kamppila

Hollolan valtuuston toukokuussa hyväksymä Paassillan asemakaava on saanut lainvoiman. Alue sijaitsee Hollolan Vanhatalon ja Vesalan kunnanosien kiinteistöissä, Riihimäentien varressa. Kunta hoitaa alueen esirakennustyöt.

- Paassillan alueelle rakentuu runsaasti uusia yritystontteja, joiden suhteen on pohdittu eri vaihtoehtoja, mutta tarkempaa profilointia ei ole tehty, kertoo Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen (kok.).

Hämäläisen mukaan tällä hetkellä huoltoasema Matkakeidas on ensimmäinen, jonka rakentaminen alueelle on juuri käynnistymässä, mutta monet erityyppiset yritykset ovat osoittaneet kiinnostuksensa aluetta kohtaan. Alueella sijaitsee myös uusi paloasema.

- Alueelle sopivat yritykset, jotka haluavat hyötyä sijainnista uuden ohitien välittömässä läheisyydessä liikenteen risteymäalueella. Lisäksi alue jää pohjavesialueen ulkopuolelle, joten se sopii myös suurteollisuudelle, Hämäläinen sanoo.

Tiedossa ei ole poikkeavia liikennejärjestelyjä rakentamisen vuoksi. Paassillan läheisyydessä on Hopeakallion alue, johon nousee lähivuosina kauppakeskittymä. Paassillan viereen nousee myös Nostavan logistiikka-alue.

Samaan aikaan on vahvistettu myös Raikkosen alueen asemakaava, jonne on tulossa myyntiin muun muassa Vesijärveen rajoittuvia tontteja, kertoo Hämäläinen.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen