Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Summer Upia puretaan nyt vauhdilla ja tänään tarkastetaan, millaiseen kuntoon alue jäi

Poliisin mukaan Mukkulan alueella ei ilmennyt vakavia rikkomuksia. Ostoskeskuksessa oli lauantai-iltana levotonta.

Mukkulan tapahtumapuisto tyhjenee Summer upin jäljiltä vauhdikkaasti. Kuva: Viena Kytöjoki

Sunnuntaina noin puoli kolmen aikaan iltapäivällä Summer upin purkutyöt olivat Mukkulan tapahtumapuistossa täydessä vauhdissa. Viereisellä leirintäalueella ei näkynyt telttoja tai roskia. Nurmikentillä mellastivat enää vain lokkijoukot. Varsinaisella festivaalialueella purettiin parasta aikaa esiintymislavoja ja muita rakenteita.

Tapahtuman tuottaja Erik Jääskeläinen kertoo, että purku- ja siivoustöihin ryhdyttiin hetimiten, kun festivaali lauantaina keskiyön aikaan päättyi. Leirintäalue tyhjeni viimeisistä majoittujista sunnuntaihin puoleen päivään mennessä, minkä jälkeen siivousryhmä pääsi työskentelemään myös telttakylään.

Joitakin telttoja jäi alueelle

Jääskeläisen mukaan teltta-alue oli leiriytyjien jäljiltä hyvässä kunnossa.

- Meillä on käytössä telttapanttisysteemi. Se saa nuoret pitämään omasta alueestaan huolta, hän sanoo.

Summer up peri leirintäalueen portilla jokaisesta teltasta 20 euron pantin. Tuon summan sai takaisin, mikäli oli viikonlopun jälkeen siivonnut oman alueensa ja vienyt pois telttansa, makuupussinsa sekä muut majoituspaikan ympäristöön kertyneet tavarat. Kaikkia vieraita 20 euron pantin saaminen takaisin ei kuitenkaan kiinnostanut: leirintäalueen jätelavalta löytyi useita telttoja, makuupusseja ja muuta roskaa.

Jääskeläisen mukaan siivottavaan alueeseen kuuluivat myös Ritaniemenkadun ja Niemenkadun tienvarret.

- Niemenkatu on yleensä ollut kaikkein roskaisin, koska siinä kulkee viikonlopun aikana suurin ihmismassa. Näin oli tänäkin vuonna. Alue on kuitenkin saatu jo hyvään kuntoon, Jääskeläinen sanoi sunnuntaina iltapäivällä.

Hän arvioi, että töissä on kaikkiaan 30-50 siivoojaa. Kaikki alueet oli määrä saada siistiksi sunnuntain aikana. Purkutöitä voi tehdä maanantaihin asti.

- Maanantaina luovutamme alueen takaisin ja käymme kaupungin edustajien kanssa tarkastamassa, millaiseen kuntoon se on jäänyt.

Järjestyksenvalvojien aamuherätys aiheutti närää

Eräs Summer upin leiriytyjä kirjoitti tuohtuneena tapahtuman Facebook-sivulla, kuinka leirintäaluetta oli kiertänyt sunnuntaiaamuna kello kahdeksan aikaan mönkijä torvea soittaen. Summer upin järjestäjätahon mukaan kyseessä olivat yksittäiset järjestyksenvalvojat, jotka olivat toimineet omin päin. Summer up pahoitteli sattumusta ja viestitti, että järjestyksenvalvojien esimiehet selvittävät asiaa.

Ei vakavia poliisioperaatioita

Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan festivaali ei aiheuttanut vakavia rikkomuksia. Mukkulan ostoskeskuksessa oli illan aikana kuitenkin levotonta. Häiriökäyttäytymistä ilmeni, ja jonkin verran päihtyneitä vietiin säilöön Lahden poliisiasemalle.

Tilannekeskuksesta kerrottiin, että poliisin säilössä oli sunnuntaiaamuna kaikkiaan 22 henkilöä, joista kaikkia ei kuitenkaan ollut tuotu Mukkulasta. Tilannekeskuksen mukaan säilöön vietyjen määrä oli suurempi kuin keskivertona kesäviikonloppuna.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi