Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Perheet ihan fiiliksissä Summer Upissa: "Pääsimme jopa vip-jonon ohitse"

15. kerran järjestetyillä Summer Up -festivaaleilla oli tällä kertaa tavallista enemmän myös lapsiperheitä. Kielo ja Mikko Lyytikäinen Vantaalta sekä Pinja, Milo ja Mikko Heikkilä Espoosta saapuivat musiikkitapahtumaan isolla porukalla.

Pinja ja Milo Heikkilä sekä Kielo Lyytikäinen. Kuva: Viena Kytöjoki
Mikko, Pinja ja Milo Heikkilä Espoosta sekä Kielo ja Mikko Lyytikäinen Vantaalta viettivät Summer Upia rennoissa tunnelmissa. Kuva: Viena Kytöjoki

- Huomasin lastenlipun vahingossa Summer Upin nettisivuilta, kun katsoimme kesäohjelmaa naperoille. 10 pistettä järjestäjille pelisilmästä, kun päästivät meidät jonon ohi huomatessaan mukana olevat lapset, Mikko Lyytikäinen sanoo.

Myös lapset olivat innoissaan jonon ohi pääsemisestä.

- Pääsimme jopa vip-jonon ohitse, Mikko Heikkilä kertoo.

Lapsilta kysyttäessä Sanni ja JVG olivat lauantain parhaat esiintyjät. Porukka suunnitteli viipyvänsä festivaaleilla iltaan asti.

- Vedetäänkö me JVG ainakin? Varmaan kymmeneen asti ollaan, Mikko Lyytikäinen sanoo.

- Ei, kun ollaan loppuun asti, Kielo Lyytikäinen sanoo.

Isät pitivät lastenlipun hintaa erinomaisena.

- Se ajoi meidät tänne. Ei tässä oikein osaa mitään valittaa, kun on kesälomalla, Mikko Lyytikäinen sanoo.

Netta, Viivi ja Minna Moilanen viettivät lauantaipäivää kotikaupungin festivaalilla. Kuva: Viena Kytöjoki
Minna sekä Netta, 7, ja Viivi, 11, Moilanen Lahdesta saapuivat myös Mukkulaan.

- Minulla oli jo liput Viiville ja itselleni, kun bongasin lastenlipun netistä, Minna Moilanen kertoo.

Lasten mielestä kaikki artistit Summer Upissa ovat hyviä. Moilasilla oli tarkoitus viihtyä Summer Upissa niin pitkään kuin he jaksavat.

- Tuskin ihan loppuun asti, Minna Moilanen sanoo. Aino, 8, Matti ja Terhi Rainio tulivat Summer Upiin Kotkasta. Aino Rainio odotti erityisesti Sannin näkemistä.

- Lähdemme JVG:n jälkeen kotiin, Terhi Rainio kertoo.

Aino, Matti ja Terhi Rainio tulivat Summer Upiin Kotkasta. Ainon suosikki oli Sanni. Kuva: Viena Kytöjoki

Mukkulan tapahtumapuistossa pidettävä festivaali otti tänä vuonna ensimmäistä kertaa käyttöön normaalihintaista lippua edullisemman lastenlipun, joka on tarkoitettu vanhempiensa kanssa musiikkitapahtumaan saapuville 3-10-vuotiaille lapsille.

Janne, Rasmus ja Maiju Koivisto saapuivat Summer Upiin Vaasasta. Artisteista eniten Rasmus odotti JVG:tä. Lempikappaleekseen hän mainitsi Tarkenee. Kuva: Viena Kytöjoki

Summer Up -festivaalin tapahtumatuottajan Erik Jääskeläisen mukaan lastenlipulle on ollut kysyntää.

- Meille on tullut aika paljon viestejä viime vuosina, joutuuko lapsi ostamaan normaalihintaisen lipun, jos perhe viettää tapahtumassa vain alkupäivän, eikä meillä ole ollut tarjota edullisempaa lippua. Totta kai myös lapset ovat tervetulleita Summer Upiin, eikä meillä ole täällä ikärajaa, Jääskeläinen kertoo.

Alle 3-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat pääsevät puolestaan ilmaiseksi Summer Upiin. Esimerkiksi Turussa sadat ikäihmiset jonottivat ilmaisia päivälippuja Ruisrockiin aiemmin heinäkuussa.

- Yli 70-vuotiaita ei ole tullut vielä vastaan valitettavasti. Lapsiperheitä on näkynyt aika paljonkin. Perjantaina perheitä tuli hyvissä ajoin kuuntelemaan ensimmäisiä artisteja.

Jääskeläinen uskoo, että lastenlippu yleistyy jossain vaiheessa myös muilla festivaaleilla.

- Musiikki kuuluu kaikille. Festarin imago vaikuttaa paljon, kannattaako sinne ottaa esimerkiksi alle kouluikäisiä. Mielestäni Summer Up ja sen musiikkityyli kuuluu kaikille. Lahdessa ei ole hirveästi tällaisia tapahtumia, joissa on monia artisteja ja jonne pääsisi koko perheen voimin. Ympäri vuoden on täysi-ikäisille esimerkiksi baarikeikkoja, jonne perheet eivät pääse.

Jääskeläinen ennakoi lauantain aurinkoisen ja lämpimän sään houkuttelevan lapsia vanhempiensa kanssa vielä tapahtuman avauspäivää enemmän paikalle.

Jääskeläinen arvioi, että lastenlippuja oli myyty noin 50 lauantaina keskipäivään mennessä. Hän uskoo, että lastenlippu on valikoimassa myös ensi vuoden Summer Upissa.

- Ehdottomasti. Totta kai jatkamme hyväksi havaittua tapaa.

 

Ira Mellberg
ira.mellberg@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi