Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollola katkaisee huhuilta siivet - entisen oppilaitoksen tilat vuokrattu mansikanpoimijoille

Kuvituskuva. Kuva: Katja Luoma

Salpauksen entinen oppilaitos Hollolan Kukonkoivussa on vuokrattu tänä kesänä mansikkayrittäjille, kertoo Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen (kok.).

Etelä-Suomen Sanomat sai uutisvinkin, että Hollolan kunta olisi salaa majoittanut reilut kaksi linja-autollista maahanmuuttajia Kukonkoivuun entiseen Salpauksen oppilaitokseen. Myös Hämäläinen kertoo saaneensa aiheen tiimoilta huolestuneita tiedusteluja, ja ottaneensa siksi yhteyttä Salpaukseen.

- Tila on ollut poissa käytöstä vuodesta 2014, ja sen vuokraamisesta päättää Salpaus. Tiloihin majoittuu siis mansikanpoimijoita ja se on vuokrattu elokuun puoleen väliin asti, Hämäläinen kertoo.

Suomeen saapuu kesäisin runsaasti ulkomaisia mansikanpoimijoita, joten onkin todennäköistä, että tiloihin majoittuu ulkomaalaisia. Kunta ei kuitenkaan ole majoittanut tiloihin maahanmuuttajia tai turvapaikanhakijoita.

Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen viestittää, että koulutuskeskus harkitsi turvapaikanhakijoiden majoittamista kyseisiin tiloihin syksyllä 2015, muttei halunnut toimia sijaintipaikan jäsenkunnan tahtoa vastaan. Sen jälkeen asian tiimoilta ei olla kuntaan oltu yhteydessä.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X