Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Francis McCarron American Dinerin terassiluvasta: Kannatan tällaisia kokeiluja, laadukkaille terasseille vähintään viiden vuoden lupia

Francis McCarron on tyytyväinen Hello American Dinerin Lahden torille saamaan terassilupaan. Kuva: Viena Kytöjoki

Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja, yrittäjä Francis McCarron (kok) kannattaa lämpimästi Martin Mustosen ja Oskari Hakalan saamaa terassilupaa Lahden torille. Hän pitää korkealaatuista terassia hyvänä kokeiluna.

McCarron kertoo, että terassiasia ei ole ollut virallisesti teknisen ja ympäristölautakunnan käsiteltävänä, vaan viranhaltijat päättävät luvista. Lautakunta on saanut kuitenkin viranhaltijoilta tietoa suunnitelmista.

Hello American Diner kertoi maanantai-iltana Facebook-päivityksessään, että yritys on saanut luvan terassilleen. Martin Mustosen mukaan terassi tehdään konteista ja puretaan syksyisin torilta pois. Terassilla on sata asiakaspaikkaa.

Hanke on herättänyt paljon keskustelua ja kysymyksiä siitä, miksei kaupunki kilpailuttanut torin terassipaikkaa.

McCarronin mukaan kilpailutus olisi ollut syytä tehdä, jos kaupunki olisi hakenut torille terassiyrittäjää. Tässä tapauksessa aloite tuli kuitenkin yrittäjän suunnalta.

- Terassista ei ole kaupungille kustannuksia, eikä siihen tule kiinteitä rakennelmia.

Eripituiset luvat hämmentävät

Yrittäjien keskuudessa on herättänyt hämmennystä, että uusi terassi sai viiden vuoden määräaikaisen luvan. Lahti myönsi aiemmin lupia vain vuodeksi kerrallaan. Sittemmin aikoja on pidennetty, mutta esimerkiksi pitkään alueella jo olleen Santa Fen nykyinen terassilupa on kolmevuotinen.

Francis McCarronin tietojen mukaan terassilupien pituudesta ei ole tehty Lahdessa linjauksia.

- Yrittäjänä olen sitä mieltä, että korkeat laatukriteerit täyttävien terassien lupa pitäisi olla vähintään viisi vuotta. Sen lisäksi voisi olla viiden vuoden jatko-optio.

McCarronin mukaan yrittäjille pitää taata tarpeeksi riittävä aika laadukkaaseen toimintaan. Tällöin yrittäjä uskaltaa investoida hankkeeseensa, kun uutta lupaa ei tarvitse yrittää saada jo parin vuoden päästä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi