Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Konsertteja, taidenäyttely, neppailua - Mukkulanrantaan avautuvalta taidekahvilalta ei ideoita puutu

Mukkulanrantaan avautuvaa kesäkahvilaa pyörittää joukko taiteilijoita, joilla on tekemisen meininki Vasemmalta: Markus Pulkkinen, Riikka Mäkelä ja Petteri Ursin. Kuva: Kai Sinervo. Kuva: Kai Sinervo

Mukkulanranta saa kulttuurin piristysruiskeen, kun kesäkahvila Painovoima Bites avautuu rantamajaan tänään tiistaina. Kahvilassa aiotaan kesän aikana järjestää erilaisia tapahtumia ja myydä taiteilijoiden tekemiä tuotteita, kuten kortteja ja kangaskasseja. Suunnitteilla on myös vaihtuva taidemaalareiden ja -graafikoiden näyttely.

Herkkuja ja taidetapahtumia

Kahvilaa pyörittää joukko taiteilijoita Painovoima ry:stä. Yhdistys kerää erilaisia taidealan yrittäjiä yhteen ja kehittää toimintaa entisen Taideinstituutin tiloissa Sammonkadulle. Tiloissa on tällä hetkellä muun muassa taidemaalareiden työhuoneita, taidepaperipaja ja mustavalkopimiö. Kahvilalla halutaan kerätä varoja Sammonkadun taidepajojen tukemiseksi.

- Ajatuksena on tuoda esille pieniä paloja suuresta kokonaisuudesta. Siitä nimikin Painovoima Bites tulee, sanoo Painovoima ry:n jäsen Riikka Mäkelä.

Kahvila tarjoaa kahviherkkujen lisäksi lounasta paikallisista aineksista, vaikkapa kalanhoitokunnan kaloista. Myös mansikoita ja herneitä saattaa tulla myyntiin.

- Viikonloppuisin on luvassa erikoisempaa, kuten grillausta ja savustusta, sanoo kahvilan kokki Markus Pulkkinen. Hän pyörittää myös Cafe Caribiaa Lahden torilla.

Painovoima ry:n puheenjohtaja Pekka Litmanen haluaisi järjestää kahvilalla paljon erilaisia tapahtumia. Suunnitteilla on ainakin Sketch on the beach -nimisiä elävän mallin piirustustapahtumia.

- Voisimme järjestää vaikka intiimejä unplugged-konsertteja ulkona. Meille voi myös ehdottaa erilaista ilta- tai päivätoimintaa, Litmanen sanoo.

Huomenna keskiviikkona vietetään Painovoima Bitesin avajaisia, ja luvassa on muun muassa opastusta neppailun saloihin, taidepajoja sekä dj-koulu DJ Academyn musiikkia. Avajaisia vietetään kello 11-20.

Kahvila perustettiin spontaanisti

Idea taidekahvilan järjestämisestä lähti liikkeelle vain muutama viikko sitten, kun Painovoima ry järjesti työpajan Mukkulan kartanolla. Yhdistyksen jäsenet pohtivat, millaista toimintaa he voisivat järjestää näihin kauniisiin maisemiin. Kun selvisi, että rantamaja oli vapaa vuokrattavaksi heti, jäsenet päättivät perustaa kahvila jo täksi kesäksi.

Neppis-tapahtumia suunnitteleva Petteri Ursin kehuu, että Painovoima ry:ssä on tekemisen meininki:

- Kaikki pallottelevat ideoita!

Mäkelän mukaan ideoita on niin paljon, että osa ideoista voidaan toteuttaa vaikkapa ensi kesänä.

- Ne ideat toteutetaan, jotka saavat kannatusta. Olemme sellaista porukkaa, että innostumme paljon. Realismia pitää olla mukana.

Painovoima Bites on avoinna ainakin syyskuun alkuun asti joka päivä säävarauksella kello 11-18.

Emmi Skyten
emmi.skyten@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi