Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden valtuustolla todellinen pikakokous - SDP vaatii subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Sirkku Hildén ja muut demarivaltuutetut jättivät maanantaisessa kokouksessa aloitteen, jossa vaaditaan subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista Lahteen. Kuva: Mirja Hussain

Valtuusto kokousti maanantaina viimeisen kerran ennen kesätaukoa. Valtuutetut eivät kauaa kokoussalissa viihtyneet, sillä kokous oli ohi puolessa tunnissa. Valtuusto hyväksyi kokouksessa tukun kaavamuutoksia, aluejohtokunnan kokoonpanon ja käräjäoikeuden lautamiesten sekä kiinteistötoimitusten uskottujen miesten valinnat yksimielisesti.

Kaupungin hallintosäännön muuttaminen ei saanut sataprosenttisen hyväksyvää vastaanottoa valtuustolta. Kaupunginhallitus esitti hallintosäännön muuttamista uuden osallisuuden ja hyvinvoinnin jaoston kokoonpanon osalta siten, että kaupunginhallituksen varapuheenjohtajat olisivat jaoston jäseniä. Lisäksi nimenkirjoitusoikeus haluttiin laajentaa koskemaan myös vastuualuejohtajia.

Vasemmistoliiton Seppo Korhonen vaati asian palauttamista valmisteluun. Korhosen mielestä hallintosäännön muuttaminen oli valmisteltu puutteellisesti. Korhosen palautusesitystä kannatti Antti Holopainen (vas.).

Korhosen mukaan uudelle valtuustolle ei ole asianmukaisesti toimitettu viime keväänä päivitettyä hallintosääntöä.

Tiedän itsekin, että meidän nettisivumme voisivat olla selkeämmät. Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta

- Uusi valtuusto ei ole missään vaiheessa saanut tiedokseen kesäkuun alussa voimaan astunutta hallintosääntöä. Kaupungin nettisivuilta sen voi vaivoin löytää, mutta se ei ole ajantasainen.

Korhosen mukaan valtuuston ei tarvitse pidättäytyä asian käsittelyssä vain kaupunginhallituksen esittämiin muutoksiin.

- Valtuutetut voivat esittää muutoksia hallintosäännön muihinkin kohtiin ja sisältöön. Käytännössä se on tässä kokouksessa kuitenkin mahdotonta johtuen siitä, että se [hallintosääntö] on pimitetty valtuutetuilta, eikä se ole esityslistan liitteenä. Uusille valtuutetuille hallintosääntöön perehtyminen on tehty mahdollisimman hankalaksi. On kohtuutonta, että valtuutetut joutuvat penkomaan vanhan valtuuston vanhoja päätöksiä saadakseen selkoa hallintosäännön sisällöstä.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta kiitti Korhosta kritiikistä ja lupasi pitää huolen siitä, että hallintosääntö on jatkossa helpommin kaikkien valtuutettujen saatavilla.

- Tiedän itsekin, että meidän nettisivumme voisivat olla selkeämmät. En kuitenkaan nähnyt yhteyttä esitettyjen muutosten ja valtuutettujen tiedonsaannin parantamisen välillä.

Korhosen palautusesitys ei menestynyt äänestyksessä, sillä vain seitsemän valtuutettua 59:stä kannatti sitä.

SDP vaatii subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista

Maanantain kokouksessa SDP:n valtuustoryhmä jätti odotetusti aloitteen, jossa se vaatii subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista. Lahdessa subjektiivista päivähoito-oikeutta on rajattu syksystä 2016 saakka.

Demariryhmä vaatii myös selvitystä ryhmäkokojen kasvattamisesta syntyneistä säästöistä tai hallinnollisista lisäkustannuksista sekä lapsivaikutusten arviointia.

Selvitys päivähoito-oikeuden rajaamisen vaikutuksista on jo tekeillä. Sivistyslautakunta saa selvityksen käsiteltäväkseen loppukesästä, arvioi sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Sari Niinistö (kok.).

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen