Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Loikannut Louhelainen: "Tämä voi olla loppu"

Anne Louhelainen Kuva: Kai Sinervo

Perussuomalaisten ryhmästä 20 muun edustajan kanssa loikannut Anne Louhelainen yllättyi yhteydenotosta, jonka hän sai tuntemaltaan taholta. Yhteydenottajaa hän ei koe tarpeelliseksi paljastaa.

- Maanantaina illan suussa tuli kyselyä tutulta, että olenko kiinnostunut tapaamaan porukalla. Siinä vaiheessa en yhtään tiennyt, keitä paikalle oli tulossa. Tapaaminen itsessään oli nopea toimenpide. Tavattiin ja päätettiin. Kaikilla oli samat fiilikset, Louhelainen taustoittaa.

Kun Louhelainen näki muut osallistujat, ei häntä lopulta yllättänyt, keitä paikalle oli saapunut ja mistä syistä.

- Aika selvää oli siinä vaiheessa. Toinen toisemme tunnemme. Varmasti puheenjohtajakisan myötä tiedettiin, kuka on kenenkin takana. Sen mukaan oli varmasti helppo miettiä, keneen kannattaa olla yhteydessä.

Louhelainen ei ota kantaa tapaamisen kokousteknisiin asioihin, kuten siihen, tuotiinko eropaperit koolle kutsuttuun tilaisuuteen valmiina vai ei. Hän ei myöskään halua paljastaa kokouksen pitopaikkaa.

"Tämä voi olla loppu"

Kansanedustaja kokee osin vieraaksi perussuomalaisten uuden johdon äänenpainot ja ajatuksen yhdestä oikeasta mielipiteestä. Nyt valtaan päässyt jyrkkyys on hänen mukaansa haitaksi.

- Olen lähtenyt tähän muiden pyynnöstä. Haluan ajaa pienten ihmisten, eläkeläisten ja pienituloisten, asiaa eteenpäin. Koen, että tässä työssä pitää jaksaa kuunnella kaikenlaisia mielipiteitä ja tehdä kompromisseja.

Louhelaisen mukaan uutta ryhmää yhdistävät yhteiset intressit, joihin kuuluu halu jatkaa hallituksessa.

- Vielä kerran yritettiin. Tämä voi olla poliittisen uran loppu, mutta siitä huolimatta alulle pannut asiat on saatava eteenpäin.

Arki jatkuu

Hollolalaisen kansanedustajan viikko jatkuu myrskyistä huolimatta tutun aikataulun mukaisesti.

- Huomenna on edessä valiokuntatyöskentelyä ja ihan normaaleja kansanedustajan töitä. Torstaina meillä on ryhmäkokous, kuten muillakin ryhmillä.

Louhelaisen mukaan uuden ryhmän työtä jatketaan avustajien voimin ja keskittämällä voimavaroja. Ryhmäkansliaa ei ole, eikä torstain kokoustiloistakaan ole edustajalla vielä tietoa. Soinin säätiörahoja tai niihin liittyviä käytäntöjä Louhelainen ei tunne.

- Tätä työtä ei tehdä rahan takia. Tätä pitää tehdä sielun palolla, hän kuittaa ryhmän talouteen liittyvät kyselyt.

Puolue tekee ratkaisunsa

Uudella eduskuntaryhmällä on vielä matkaa puolueeksi. Perussuomalaiset puolueena katsoo loikanneiden jättäneen myös puolueen, mikä ajaa Louhelaisen ja muut lähteneet välitilaan.

- Puolue tekee omat toimenpiteensä. Siihen asti kunnes erotetaan, olen puolueen jäsen.

Louhelainen on ehtinyt jo kuulostella kentän mielipiteitä ratkaisustaan. Kuulemansa mukaan hän kokee tehneensä oikean ratkaisun.

- Positiivisen palautteen määrä on vetänyt nöyräksi. Ihana tunne, kun on saanut kannustusta.

Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi