Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tänään viimeinen päivä jättää kuntavaalien vaalirahailmoitus - Lahdessa odotellaan vielä 18:aa ilmoitusta

Kuntavaaleissa myös varavaltuutettujen tulee jättää ilmoitus vaalirahoituksestaan. Kuvituskuva. Kuva: Colourbox.com

Tänään on viimeinen päivä jättää ilmoitus vaalirahoituksesta tämän kevään kuntavaaleissa. Kirjoitushetkellä 18 Lahden kunnanvaltuutettua ja varavaltuutettua ei ollut vielä jättänyt ilmoitustaan, käy ilmi Vaali- ja puoluerahoitusvalvonnan verkkosivuilta.

Eniten ilmoituksia Lahdessa on jättämättä SDP:n edustajilla, yhteensä kuusi kappaletta. Valtuutetuista Mika Kari ja Jarkko Nissinen eivät olleet jättäneet ilmoitustaan kello 12 mennessä. Varavaltuutetuista ilmoitusta odotetaan yhä Juha Halmeelta, Roosa Rinteeltä, Jari Hartmanilta sekä Tarja Kirvesmieheltä.

Kokoomuksen valtuutetuista ilmoitukset puuttuvat kello 12 mennessä neljältä valtuutetulta: Lasse Järviseltä, Francis McCarronilta, Harri Metsäseltä sekä Markus Vierumäeltä.

Perussuomalaisten riveistä ilmoitusta puolestaan odotetaan vielä Ville Louhelaiselta sekä Martti Mäkelältä.

Pro Lahden neljästä valtuutetusta ja varavaltuutetusta vain Minni Salminen on tehnyt ilmoituksen vaalirahoituksestaan. Kalle Aaltonen, Honi Hasib ja Nea Varkka eivät ole vielä jättäneet ilmoitustaan.

Kristillisdemokraateista, vasemmistoliitosta ja vihreistä ilmoitus on tekemättä vain yhdellä valtuutetulla. Ilmoituksia odotetaan Matti Saloselta (KD), Antti Holopaiselta (vas.) ja Panu Heinoselta (vihr.).

Keskustan kunnanvaltuutetuista ja varavaltuutetuista kaikki ovat jättäneet ilmoituksen vaalirahoituksestaan.

Eerkki Niemisellä kallein kampanja

Vaali- ja puoluerahoitusvalvonnan verkkosivuilla julkaistujen vaalirahoitusilmoitusten mukaan Lahdessa eniten rahaa kamppanjointiin käytti SDP:n kunnanvaltuutettu Erkki Nieminen. Hänen vaalikampanjansa kulut olivat yhteensä 8 681,37 euroa. Toiseksi eniten rahaa kuntavaaleissa käytti kokoomuksen Juha Rostedt, yhteensä 7 349 euroa. Kokoomuksen Kristiina Joensuu oli listauksessa kolmas 6 963,02 euron vaalirahoituksellaan.

Korjattu 13:24: Jutussa kirjoitettiin, että keskustan Martti Talja olisi käyttänyt Lahdessa kolmanneksi eniten rahaa (5 678,09 euroa) viime kevään kuntavaaleissa. Kolmanneksi eniten rahaa kuitenkin käytti kokoomuksen Kristiina Joensuu, yhteensä 6 963,02 euroa.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi