Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Möysän Esso saa uuden elämän pysyvänä pop up -ravintolana - menu ja somistus vaihtuvat säännöllisesti

Möysän Esson toiminta loppui vuonna 2008, ja Musaklubi aloitti vuonna 2012. Kuva: Mirja Hussain

Mössönä tunnetun musaklubin tilalle Möysään avautuu pysyvä pop up -ravintola. Konseptin ajatuksena on se, että ravintola pysyy, mutta sen sisältö vaihtuu säännöllisesti.

- Pop up kertoo hetkellisyydestä, jokin kestää hetken ja katoaa. Tässä tehdään pysyvä ravintola, joka käyttäytyy kuin pop up -ravintola, Topi Talasranta sanoo.

Talasranta oli ennen markkinointipäällikkönä Mössöllä. Yhtiön mentyä konkurssiin rakennus myytiin Edward Stigzeliukselle, joka jatkaa toimintaa Talasrannan kanssa.

Ensimmäisenä pop up -ravintolana Möysässä aloittaa syksyllä streetfood-ravintola. Katuruokaa saadaan maistella syksyn ajan, mutta jo loppuvuodesta ravintola uudistuu kasvispainotteiseksi ravintolaksi.

- Ihmiset pitävät tietystä raikkaudesta. Pop up -ravintolassa saa maistaa aina jotain uutta, ja ravintolassa voidaan kokeilla ideoita, joita ei ole ennen Lahdessa tehty, Talasranta sanoo.

Ravintolaa pyörittämään saapuu Helsingistä Matti Murtosalo, jolla on kokemusta useista eri keittiöistä. Lisäksi menujen suunnittelussa tukea ovat antaneet useat alan ammattilaiset.

Ravintolan nimi on aina sama, Möysän Menu, mutta ruokalistan mukana myös ravintolan somistus muuttuu vastaamaan uuden ravintolan konseptia. Ennen syksyä nykyiset tilat kokevat täydellisen remontin. Tilaan tulee muun muassa avokeittiö.

Möysän Menu profiloituu nimenomaan ruokaravintolaksi. Ruokaa tarjotaan niin lounasaikaan kuin iltaisinkin, mutta yön puolelle toiminta ei laajene.

- Emme kilpaile ydinkeskustan ravintoloiden kanssa. Meille tullaan varta vasten syömään ja lähdetään kylläisenä pois.

Vaikka Möysän Menu keskittyy ruokaan, samaan kiinteistöön on tulossa toinenkin toimija, joka järjestää myös tapahtumia. Talasranta ei suostu vielä paljastamaan, millaista toimintaa on tulossa.

- Tämä tulee olemaan jotain ihan älyttömän siistiä, mitä ei ole ennen Suomessa nähty, Talasranta intoilee.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi