Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

"Ensimmäistä uintipäivää on odotettu kuin joulupukkia" - näin upeissa maisemissa voi aloittaa päivän Lahdessa, katso video

Lahden urheilukeskuksen maauimala avautui muutaman vuoden tauon jälkeen tiistaina aamulla kello 6.30. Ensimmäinen tusina uimareita oli aamulla jo valmiina odottamassa, kun villapipoon ja shortseihin pukeutunut uimavalvoja Olli Kokko avasi portit.

- Mitään samanlaista ryntäystä kuin Helsingin uimastadionilla ei sentään ollut. Yksi uimareista oli kiireisen oloinen, joten hän varmaankin halusi olla ensimmäinen, joka pulahtaa altaaseen, Kokko sanoo.

Kokko on itse kilpauimari. Työaikanaan hän ei ehdi altaaseen, mutta pyrkii uimaan aina työpäivän päätteeksi.

- Kovin kylmässä en kyllä uskalla uida, jotteivat lihakset jäykisty.

Lahden maauimala avautui uimareille tiistaina. Pertti Hietamies kävi ensin kuntosalilla, jonka jälkeen hän pulahti virkistävään veteen. Kuva: Sami Kuusivirta

Helsingistä Lahden maisemiin eläkevuosiksi vaihtanut Pertti Hietamies kävi ensin urheilukeskuksen kuntosalilla ja suuntasi vasta sitten altaalle. Aamuauringosta huolimatta uimahousuissa värjöttely tuntui kello kahdeksan aikaan aamulla ennen altaaseen menoa vilpoisalta.

- Aamulla herätessä oli vain yksi lämpöaste. Yöllä oli ollut ilmeisesti pakkastakin. Altaaseen vaan. Olen käynyt joka vuosi ensimmäisenä sekä myös viimeisenä aukiolopäivänä uimassa. Se on jo perinne, Hietamies sanoo.

Normaalisti uima-altaiden lämpötila on 27 astetta. Lahden maauimalan altaassa lämpöasteita oli tiistaina 24. Hietamies kauhoi kuitenkin urheasti puoli kilometriä ja väitti, että ei ehtinyt palella.

- Hyvin tarkeni.

Kilpauimari Olli Kokko on kesän uimavalvojana maauimalassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelainen, avantouintia talvisin harrastava Pirkko Nordman on odottanut hyppyrimäkien katveessa sijaitsevan altaan täyttymistä malttamattomana.

- Ensimmäistä uintipäivää on odotettu kuin joulupukkia. Täällä käy paljon samoja ihmisiä vuodesta toiseen. En tiedä nimiä, mutta kasvoilta tai lempinimeltä tunnen kyllä monia.

Kesän aikana maauimalassa järjestetään myös ohjattua vesiliikuntaa ja uimakouluja. Maauimalan kesäkausi jatkuu elokuun toiseen sunnuntaihin asti.

Pirkko Nordman on odottanut maauimalan aukeamista kuin joulupukkia. Kuva: Sami Kuusivirta
Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi