Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Aaltonen syytöksistä: Mustonen haluaa rusinat pullasta, kaupungin taattava reilu kilpailu

Kalle Aaltonen peräänkuuluttaa torin ja yleensäkin keskustan yrittäjien tasapuolista kohtelua. Kuva: Kai Sinervo

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu, teknisen ja ympäristölautakunnan jäsen Kalle Aaltonen (Pro Lahti) pitää yrittäjä Martin Mustosen keskiviikkona esittämiä väitteitä tämän edustaman yhtiön toriterassihankkeen kampittamisesta täysin perusteettomina.

Aaltonen huomauttaa Facebookissa, että asia ei edes ollut lautakunnan esityslistalla. Hanketta käsiteltiin muissa asioissa ja sielläkin kysyttiin ainoastaan lautakunnan linjausta.

Lautakunnan linjaus oli Aaltosen mukaan yksimielinen: idea on kannatettava, mutta paikka (Torikadulla) on väärä. Se on vastoin aiempaa linjausta ja yritysten välistä reilua kilpailua, kirjoittaa Aaltonen.

Myös lautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) korosti keskiviikkona kaupungin yritysystävällisyyttä. Hän sanoi lisäksi, että kun kyse on näin keskeisestä paikasta ja kiinteästä rakenteesta, hanke pitäisi kilpailuttaa. Asiaa selvitetään edelleen, Komu totesi.

Aaltonen peräänkuuluttaa torin ja yleensäkin keskustan yrittäjien tasapuolista kohtelua. Kaupungin idea on hänen mukaansa ollut se, että muun muassa juuri torin yrittäjille taataan mahdollisuus toimia ilman pelkoa siitä, että joku aloittaa kilpailevan sesonkiajan liiketoiminnan heidän tilojensa edessä minimaalisin vuokrakustannuksin.

- Päättäjien ja virkamiesten tehtävänä on mielestäni taata myös näille yrittäjille reilu kilpailuympäristö, Aaltonen kirjoittaa.

Aaltonen syyttää Mustosta siitä, että tämä yrittää tulla rusinat pullasta -liikeidealla pienyrittäjien tontille.

Mustosen esittämät jääviysväitteet Kauppahallissa yrittäjänä toimiva Aaltonen kiistää. Hän muistuttaa muutaman vuoden takaisesta torigrillijupakasta, jossa häntä ja toista yrittäjävaltuutettua (Seppo Hakala, kok.) väitettiin esteellisiksi kaupungin ja valtuutettu Jari Salosen (kok.) yhtiön välisessä vahingonkorvausasiassa.

Salosen yhtiö Lahden Rakuuna teki ensin oikaisuvaatimuksen teknisen lautakunnan kielteisestä päätöksestä ja myöhemmin valituksen hallinto-oikeuteen. Kaupunki katsoi, etteivät Aaltonen ja Hakala olleet esteellisiä päättämään Lahden Torigrillin vahingonkorvauksesta. Hallinto-oikeus puolestaan jätti valituksen tutkimatta.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi