Aiheet
Päijät-Häme

Martin Mustosen yhtiöllä riita toriterassista: "Ihan kaikki olisi jumalauta omasta lompakosta"

Hello! American Diner -ravintolaa pyörittävät Oskari Hakala (vas.) ja Martin Mustonen. Torille on suunniteltu samanhenkistä terassia. Kuva: Tommi Berg

Vastikään H16-klubinsa liiketoiminnasta Lahdessa luopunut yrittäjä Martin Mustonen on jälleen suivaantunut kaupungin päätöksentekoon. Vesijärvenkadulla hampurilaisravintolaa pyörittävä Mustosen johtama yritys haki terassilupaa Torikadulle. Mustosen mukaan virkamiehet puolsivat hakemusta, mutta lautakunta tyrmäsi sen.

Mustosella ja kaupungilla oli hankauksia myös syksyllä 2013, jolloin matkustajasatamassa laivaravintolabisnestä pyörittänyt yritys halusi tehdä alueelle luistinradan.

Mustoselta paloivat hihat, kun hän laski yhteen kaupungilta odotettavissa olleita vuokra- ja huoltolaskuja. Hän kuittasi kokemansa hankaluudet tuolloin toteamalla, että "miljoonaluokan festari missä päin Suomea tahansa vaatii välillä melkein vähemmän duunia kuin tämä yksi melko vaatimaton, mutta kaupunkilaisille taatusti iloa tuova jääproggis".

Mustonen kertoi keskiviikkona Facebookissa, että tarkoitus oli pystyttää Torikadulle noin 100 hengen Hello! American Diner Pop Up -terassi. Mustosen mukaan hanketta puolsivat kaupungin virkamiesten lisäksi keskustan kehittämisyhdistyksen Lahti Cityn toiminnanjohtaja Janne Viitamies.

Mustonen sanoo teknisen ja ympäristölautakunnan hylänneen hakemuksen muun muassa sillä perusteella, että myyntipiste olisi luonteeltaan pysyvä. Facebook-kirjoituksessaan Mustonen korostaa, että he hakivat vain paikkaa ja torisähkön käyttöoikeutta.

- Kukkaistutuksetkin olisi meidän omasta lompakosta. Ihan kaikki olisi jumalauta omasta lompakosta. Tarvitaan vain paikka, hän kirjoitti.

Lautakunnan puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) vastasi myöhemmin Mustoselle Facebookissa idean olevan hyvä, mutta vaativan kilpailutusta.

- Jos olisi pop up ilman kiinteitä rakenteita kuten viemäröintiä, homma olisi helpompi hoitaa ilman kilpailutusta.

Komu huomautti myös, että kaupungin tekninen ja ympäristötoimiala on ollut torin grilliasioista jopa oikeudessa, joten lautakunta on näissä asioissa varovainen.

Mustonen tyrmää käsityksen kiinteistä rakenteista. Kyse on nimenomaan pop up -henkisestä toimipisteestä, joka on purettavissa kuten viereinen Santa Fen terassikin.

Mustonen haluaa saada hakemuksen uuteen käsittelyyn. Vaatimustaan hän perustelee sillä, että lautakunnan jäsen Kalle Aaltonen (Pro Lahti) oli kokouksessa esteellinen, koska hänellä on saman toimialan toimintaa viereisessä Kauppahallissa.

Illalla Mustonen palasi vielä Facebookissa asiaan ja kertoi kuulleensa, että asia on esitelty päättäjille väärillä faktoilla.

- Syyttävä sormi osoittaa osittain nyt myös esittelijään, hän kirjoitti.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt