Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Summer Upiin tai Iitin musiikkijuhlille? Poimi tästä kesän konserttivinkit musiikin tyylisuunnan tai lompakon paksuuden perusteella

Robin esiintyy Lahden seudulla sekä YleXPopissa että Summer Upissa. Kuva: Mirja Hussain

Musiikin ystäville riittää tarjontaa Lahdessa ja lähialueille myös kesällä. Tähän on koottu muutamia ehdotuksia kiinnostavalta vaikuttavista tapahtumista laajasta valikoimasta.

Summer Upin ja Lahden Öiden kävijät joutuvat pohtimaan, kumpaan tapahtumaan osallistuvat.

Klassista musiikkia?

1. London Symphony Orchestra

London Symphony Orchestra on yksi maailman huippuorkestereista, joten paikalle kannattaa mennä, kun se tänne asti tulee. Orkesteri esiintyy Lahdessa Sibeliustalossa Pohjoismaiden-kiertueensa päätteeksi 13.6. klo 19.30.

Kapellimestarina toimii Michael Tilson Thomas, ja solistina kuullaan kiinalaista tähtipianistia Yuja Wangia. Ohjelmissa on Johannes Brahmsin pianokonsertto nro 2 ja Carl Nielsenin viides sinfonia.

2. Iitin musiikkijuhlat

Iitin musiikkijuhlat on vakiinnuttanut asemansa huipputapahtumana, joka ei petä. Tapahtuma pidetään 14.-18.6.

Tapahtuman taiteellinen johtaja Laura Mikkola on houkutellut tällä kertaa paikalle muun muassa kapellimestari Okko Kamun, joka johtaa Mikkelin kaupunginorkesteria.

Musiikkijuhlien erikoisuus on keskiyön konsertti, joka pidetään taivasalla. Konsertti alkaa työvälineen eli pianon kantamisella konserttipaikalle Hiidenvuorelle. Yleisön ei tarvitse kääriä hihojaan, kantajat ovat talkooväkeä.

Okko Kamu johtaa Iitin musiikkijuhlilla. Kuva: Juha Tanhua

3. Sinfonia Lahti & Rajaton

Sinfonia Lahti päättää kesälomansa tuomalla suositut Abba-, Beatles- ja Queen-konserttinsa uudelleen Sibeliustaloon Lahteen. Kolmena peräkkäisenä konsertti-iltana soivat popmusiikin klassikot omissa konserteissaan Rajaton-lauluyhtyeen kanssa. Jaakko Kuusiston johtamat konsertit pidetään 16.-18.8. klo 19.

Kevyttä musiikkia?

1. Summer Up

Summer Up on ollut kävijämäärältään Lahden seudun suurin kesätapahtuma. Suositut artistit ja yhtyeet houkuttelevat taas tuhansittain väkeä Lahden Mukkulaan 14.-15.7.

Kansainvälisiä vieraita juhlissa ovat yhdysvaltalaiset Machine Gun Kelly ja G-Eazy. Kotimaisista nimistä hysteriaa aiheuttavat ainakin Mikael Gabriel, Sanni, JVG, Robin ja Roope Salminen & Koirat. Lahtelaisartistit ovat hyvin edustettuina, kun kotikaupungin lavalle nousevat Nikke Ankara, Brädi ja Arttu Lindeman.

2. Lahden Yöt

Samana viikonloppuna Summer Upin kanssa järjestetään Lahdessa myös toinen suosittu musiikkitapahtuma, Lahden Yöt. Vaikka tapahtumat eivät varsinaisesti kisaa samoista kävijöistä, on varsinkin lahtelaisten joukossa paljon myös niitä, jotka ovat käyneet molemmissa.

15-vuotista taivaltaan juhliva Lahden Yöt koettaa viedä voiton kotimaisten tähtien (muun muassa Antti Tuisku ja Kaija Koo) lisäksi ulkomaisten työn sankareiden, Nazarethin, The Orchestran (Electric Light Orchestran jälkeläisiä) ja Black Star Ridersin (Thin Lizzyn seuraaja) avulla.

Lahden Öitä vietetään torilla 14.-15.7. Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja.

Antti Tuisku villitsee Lahden Öissä. Kuva: Sami Kuusivirta

2. Saara Aalto

Pyhäniemen puistokonsertin tähtenä loistaa tänä kesänä viime aikojen puhutuin suomalaisdiiva, Saara Aalto. Konsertissa kuullaan Aallon suosikkikappaleita musikaaleista ja oopperoista poppiin ja rockiin. Vantaan Viihdeorkesteria johtaa Nick Davies.

Konsertti pidetään Pyhäniemen kartanon juhlavasti valaistussa puistossa Hollolassa 3.8. klo 19.

Ilmaiseksi konserttiin?

1. YleXPop

YleXPop on kaksipäiväinen ilmaistapahtuma Lahden torilla. YleX-radiokanavan tapahtuma järjestetään juuri sopivasti, kun koululaisten lomat pärähtävät käyntiin 2.-3.6.

Lahden torilla isossa ilmaiskonsertissa esiintyvät lauantaina muun muassa JVG, Pete Parkkonen, Robin, Isac Elliott, Brädi ja Arttu Lindeman. Päätapahtuma käynnistyy kello 16.

YleXPop järjestettiin Lahdessa myös viime kesänä. Silloin yksipäiväinen tapahtuma houkutteli torille 14 000 kuulijaa.

2. Suomi100-kesäkiertue

MilJazzin perillinen, Suomi100-kesäkiertue, tuo Lahteen kolme puolustusvoimien orkesteria. Vauhdikasta musiikkia tarjoilevat linnan juhlista tutuksi tullut Kaartin soittokunta, Ilmavoimien Big Band ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta Pikku-Vesijärven puistossa 9.6. kello 18 alkaen.

Kesäkiertueeseen kuuluu myös kalustonäyttely, joka avautuu Lahden satamassa jo kello 15. Rannalla on tuolloin rautaa rivissä. Turvallisuusasioita esittelevät poliisit, pelastusala ja useat turvallisuus- ja maanpuolustusjärjestöt.

3. Kuorokonsertti Pirunpesällä

Piru kaikukoon -kuorokonsertti järjestetään luonnon muovaamassa konserttisalissa, Pirunpesällä Hollolassa 26.8.

Järjestäjien tavoitteena on saada satavuotiaan Suomen kunniaksi konserttiin mukaan sata kuorolaulajaa.

Pirunpesä on kalliohalkeama, jonka paikoitellen pystysuorat seinämät nousevat jopa 10 metrin korkeuteen.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X