Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Satoja viimeisen päälle laitettuja autoja nähtävillä - Fitted Fest tänään Lahdessa

Yleiskuvaa viime vuoden Fitted Festeiltä Lahdessa. Tapahtumassa on pyritty tuomaan kaikki samalle tasolle riippumatta harrasteautosta tai muista lähtökohdista. Kuva: Jape Tiitinen / JTMedia

Autoyhteisö CDLC:n Fitted Fest -tapahtuma järjestetään Lahdessa tänään lauantaina. Fitted Fest tuo Lahden satamaan satoja madallettuja, viimeisteltyjä ja laatuvantein varusteltuja autoja eri merkeiltä ja eri hintaluokista.

Viime vuonna tapahtumassa kävi 1 500-2 000 ihmistä, ja järjestäjien saama palaute oli pelkästään positiivista. Myös Lahden kaupunki kyseli pian, haluatteko tuoda tapahtuman uudelleen kaupunkiin.

- Palaamme Lahteen palautteen, Lahden kaupungin myönteisen suhtautumisen ja ennen kaikkea Vesijärven upeiden maisemien ja sataman soveltuvuuden takia, kertoi toinen Fitted Festin järjestäjistä, turkulainen Antti Eskeli toukokuussa.

Oikealla Fitted Festeillä viime vuonna palkittu junakeula Volkswagen Kastenwagen. Omistaja Jori Nokela. Kuva: Jape Tiitinen / JTMedia

Noin 80 näyttelyautoa

Fitted Festin peruskonsepti ei muutu, vaan alueella on noin 80 auton näyttelypuoli sekä kävijäpuoli, jossa pääsee näkemään autoharrastajien silmäteriä.

- Pyrimme poimimaan esille yksilöitä ja päivittynyttä kalustoa eli sellaisia autoja, joita ei ole nähty vielä jokaisessa autotapahtumassa. Myös Virosta ja Venäjältä on tulossa harrastajia paikalle autoillaan, Eskeli kertoi.

Elokuun Fitted Fest on järjestyksessä kolmas. Ensimmäisen kerran tapahtuma pidettiin Jyväskylässä.

Viime vuonna Fitted Festeillä nähtiin muun muassa Tomi Seppälän Datsun 240Z, joita tulee Suomessa myyntiin harvoin. 240Z on mittasuhteiltaan täydelliseksi kutsuttu urheiluauto, joka esiteltiin maailmalle alun perin vuonna 1969. Auto yhdistää klassisen ulkomuodon ja modernin tekniikan. Sittemmin auto on siirtynyt Seppälältä uudelle omistajalle. Kuva: Jape Tiitinen / JTMedia

Suurin autoyhteisö

CDLC, ranskan sanoista Crème de la Crème, suomeksi parhaimmisto, on yksi Suomen suurimmista autoyhteisöistä. Toiminnassa on mukana kaikkia automerkkejä, mutta yhteistä autoille on se, että niitä on huollettu ja puunattu täydelliseen lopputulokseen pyrkien.

Yhteisöllä on vuoden aikana useampi automiitti, joihin harrastajat kokoontuvat.

CDLC-yhteisöä pyörittävät Turusta Eskeli ja Niko Aaltonen. Molemmat miehet ovat opiskelleet aikoinaan Lahdessa, joten kaupunki järvimaisemineen on heille tuttu.

Yleiskuvaa Fitted Fest -alueen portilla 2016. Etualalla BDC Familian tummanpuhuvat autot, joissa harvinaisemmat rakentelukohteen Audi R8 ja Porsche 911. Kuva: Jape Tiitinen / JTMedia

Fitted Fest Lahden satamassa tänään lauantaina klo 15-21.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi