Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan valtuusto huokaisi helpotuksesta valtuustokauden päätteeksi

Uskilan koulu oli yksi kyläkouluista, jotka lakkautettiin säästöjen takia. Kiinteistö tyhjennettiin vuonna 2013. Kuva: Mirja Hussain

Hollolan istuva valtuusto hyväksyi viimeisessä kokouksessaan vuoden 2016 tilinpäätöksen ja myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden. Tilinpäätös oli helppo hyväksyä, sillä Hollolan tulos viime vuodelta oli 5,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

- Jokainen ymmärtää, että lukemassa sattumallakin on osuutensa. Toivon, että kaikki pitävät realismin mielessä tämän vuoden päätöksissä, sanoo Markku Pulkkanen (kok).

- Vaikka viisi miljoonaa on positiivista, 60 miljoonaa euroa on silti velkaa, se kannattaa muistaa, Hannu Siljander (ps) toteaa.

Viimeisessä valtuustokokouksessa valtuustoryhmien edustajat käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja kertasivat hieman mennyttä kautta.

- Valtuustokausi on ollut hyvinkin haastava. Valtuustokauden alussa tehtiin sopimus säästöistä, jotka veivät kaksi kyläkoulua ja lukion, eikä sekään riittänyt. Välillä puhuttiin rapsakkaankin sävyyn siitä, jatketaanko itsenäisinä. Säästöt jatkuvat, mutta nyt valoa näkyy tunnelin päässä, sanoo Kari Hyytiä (sd).

Hämeenkosken valtuustoa ennen kuntaliitosta johtanut Hannu Heikkilä (kesk) pohti mennyttä vuotta.

- 2016 oli työntäyteinen vuosi kaikkien näkökulmasta. Ensin oli kuntaliitos, sitten hyvinvointikuntayhtymä, jonka perustamisessa Hollola oli veturina, Heikkilä sanoo.

Hollolan toimivaa yhteishenkeä kiiteltiin, vaikka esimerkiksi Siljander sanoi, että tietoa ja osaamista pitäisi jakaa entistä enemmän yli puoluerajojen.

- Uuden kuntalain mukaan hallituksen jäsenille tulee kovat vaatimukset. Myös valtuustolla pitää olla tietoa ja taitoa, Siljander sanoo.

Kokouksessa hyväksyttiin myös vuoden 2016 arviointikertomus. Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Liisa Tiilikka (kok) sanoo, että tulevaisuudessa kunnan talouden ennustettavuutta pitää parantaa. Valtuustolla on oltava paremmat tiedot ajankohtaisesta tilanteesta kun päätöksiä tehdään.

Raikkosen kaava valmis

Viime vuoden hyväksyttävien kokonaisuuksien lisäksi valtuuston päätöksistä iso osa liittyi Raikkosen alueen kaavaan. Kukkilassa Vesijärvenrannalla Karjusaarentien pohjoispuolella sijaitsevan alueen asemakaava ja asemakaavan viimeiset muutokset hyväksyttiin. Kaavaan on tehty useita muutoksien vuosien varrella muun muassa luontoarvojen, suojeltavien eläinten ja tieratkaisujen takia.

Valtuusto hyväksyi myös kunnanjohtaja Päivi Rahkosen päivitetyn johtajasopimuksen ilman kommentointia ja päätti siitä, että Vesikansan alueen yläkoululaiset menevät jatkossakin Lahteen kouluun.

Kokouksen lopuksi valtuuston puheenjohtaja Matti Siirola (kesk) teki valtuustoaloitteen siitä, että Hollolan pitäisi kumota aiemmin tehty päätös, ja maksaa yksityisen päivähoidon kuntalisää myös kuusivuotiaista lapsista. Nyt Hollola on asiassa kitsaampi kuin naapurikunnat Lahti ja Orimattila, ja Siirolan mielestä se voi vähentää Hollolan vetovoimaa lapsiperheiden silmissä.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X