Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan uusi toimintapuisto tarjoaa hupia kaikille - paitsi häiriköille

Hollolan kuntakeskuksen uuden toimintapuiston virallisia avajaisia vietettiin tänään. Samalla torilla järjestettiin vanhus- ja vammaisneuvoston, nuorisovaltuuston ja Hollolan seurakunnan kanssa Hyvä Fiilis -päivä, jonka ohjelmassa oli hauskaa touhua kaikenikäisille.

Hilla Kylmäniemi ymmärsi heti, että ihmisen pitää liikkua ja voimistella voidakseen hyvin. Kuva: Sami Kuusivirta

Upea sää suosi tapahtumaa ja toimintapuistossa meno oli ajoittain kuin huvipuistossa ikään. Toimintapuisto koostuu kahdesta vierekkäin olevasta alueesta. Toisella alueella on lapsille ja nuorille sopivia kiipeilytelineitä ja keinuja, ja toisella kuntoilulaitteita, joilla voi harjoitella kuka tahansa, myös ikäihmiset. Kuntoilulaitteiden käyttö ei vaati erityistä taitoa tai kohtuutonta voimaa, vaan kuka tahansa voi käydä virkistämässä kroppaansa niissä.

Lähistön koulujen oppilaat olivat päässeet perjantaina testaamaan toimintapuistoa. Erityisen suosittuja olivat interaktiiviset laitteet, joissa sisällä oleva näyttö näyttää, mihin suuntaan laitteissa pitää pyöriä ja hyppiä, jotta pelissä saa pisteitä.

Salpakankaan koulun yläkoululaiset saivat tulla ulos viihtymään. Kuva: Sami Kuusivrta

Elävä keskusta tarvitsee toimintaa

Toimintapuiston ja tapahtumapäivän tarkoitus on elävöittää kuntakeskusta. Panostuksen ei tarvitse olla suuri, ja silti saadaan mukavaa tekemistä torille.

- Yhteisöllisyyttä saadaan niin, että eri toimijat sopivat, että tavataan torilla, ja siinä se on. Tarkoitus on, että esimerkiksi nuorisotyö ja Hollolan seurakunnat voivat kukin tuoda torille yhden pihapelin, ja siinä on jo mukavaa toimintaa kaikille, vapaa-aikapäällikkö Marja Engman sanoo.

Senni Kiisken mielestä keinu oli hauska. Kuva: Sami Kuusivirta

Engman muistuttaa, että elävä keskusta vaatii toimintaa. Pelkät hienot puitteet eivät riitä, jos mitään ei tapahdu. Järjestetty ohjelma auttaa myös siihen, että torilla tosiaan säilyy hyvä fiilis häiriökäyttäymisen sijaan.

- Aina kun järjestämme jotain, häiriköt eivät viihdy ja lähtevät pois. Sinänsä kaikki ovat kyllä tervetulleita, Engman sanoo.

"Toivon, että örisijöitä ei tule tänne"

Lähistöllä asuva Taru Heininen oli tullut toimintapuistoon 2- ja 3-vuotiaiden poikiensa kanssa.

- Lapset tykkäävät tästä ihan varmasti. Näin pienille sopivia juttuja on aika vähän, mutta pojat kyllä viihtyvät missä tahansa telineessä, Heininen sanoo.

Touko Nwaebo, Anton Kurko, Tuisku Mallat ja Kaisa Kämäräinen kokeilivat interaktiivista peliä. Kuva: Sami Kuusivirta

Heinisen mielestä kaikki, mikä elävöittää kuntakeskusta, on ehdottoman tervetullutta. Mutta häiriköt huolestuttavat äitiä.

- Toivon, että örisijöitä ei tule tänne, jos päästän vanhemman lapsen itsekseen puistoon, Heininen miettii.

Toimintapuisto sijaitsee kuntakeskuksessa aivan Hollolan kirjaston vieressä. Lähistöllä on myös uusi skeittipuisto, joka sijaitsee Hämeenlinnantien toisella puolella lähellä Salpakankaan koulua.

Sisu Heininen, 3, kiipesi verkossa kuin Hämähäkkimies. Kuva: Sami Kuusivirta
Leevi ja Lenni Lehtimäki, vajaat kolme vuotta ja 9,5 kuukautta, tutustuivat toimintapuiston lastenlaitteisiin. Kuva: Sami Kuusivirta
Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen