Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pikku-Veskun puiston kahvilassa aloittaa uusi nuori yrittäjä - "Luulen, että aika aktiivinen kesä on tulossa"

Green Grass Cafen avajaisia vietetään lauantaina valtakunnallisen siivouspäivän merkeissä.

Lahden Pikku-Veskun Green Grass Cafen tiskin takaa voi tulevana kesänä tavata nuoren yrittäjän Marisa Moilasen. Kuva: Krista Koivisto

Lahden Pikku-Vesijärven puistossa sijaitsevassa Green Grass Cafessa nähdään tulevana kesänä uusi kasvo, kun kahvilanpitäjänä aloittaa nuori Marisa Moilanen. Kahvilaa ovat pitäneet parina aiempana kesänä lahtelaisen Inspis-ryhmän nuoret, mutta tulevaksi kesäksi Inspis on vuokrannut kahvilarakennuksen Moilaselle.

Lahden ammattikorkeakoulun ympäristötekniikan opiskelija on kesätyöstään innoissaan:

- En ole ikinä ollut kahvilassa töissä ja yhtäkkiä minulla onkin oma kahvila, Moilanen riemuitsee.

Haaveissa toki oma kahvila on ollut ja mahdollista kahvilakesätyötä varten Moilanen ehti jo suorittaa hygieniapassinkin ennen kuin edes tiesi tulevasta kesätyöstään.

Moilanen on perustanut kahvilaa varten toiminimen. Aiempaa yrityskokemusta on karttunut koulun yrittäjäharjoittelusta viime vuodelta. Moilanen on pitänyt opiskelukavereidensa kanssa luonnonkosmetiikkakursseja yrityspohjalta.

- Kahvila on nyt tavallaan looginen jatkumo yrittäjyydelle.

Vaikka Moilasen opiskeluala on ihan eri kuin kahvilan pyörittäminen, harkitsee nuori nainen hyödyntävänsä omaa alaansa myös kahvilatoiminnassa.

- Mittailin juuri, mahtuuko tiloihin astianpesukone. Olisi kiva huomioida yritystoiminnassa vähän tätä ympäristöasiaakin niin, ettei käytettäisi vain kertakäyttöastioita.

Moilasella on jo suunnitelmat siitä, mitä hän aikoo kahvilassa tarjota. Luvassa on irtojäätelöä, laaja valikoima virvoitusjuomia ja tällä saralla jotain erityisempää kuten erään nuorten perustaman firman mustikkalimua. Luomukahvia ja -teetä Moilanen aikoo myös tarjoilla ja lisäksi pientä makeaa ja suolaista syötävää. Hän kertoo kuuntelevansa herkällä korvalla myös asiakkaiden toiveita.

- Pyrin ottamaan huomioon tämän päivän ruokatrendejä niin, että eri ruokavalioita noudattaville löytyisi valikoimasta jotakin.

Viime kesänä kahvilassa ja sen ympäristössä järjestettiin esimerkiksi musiikki-iltoja. Inspiksellä on tarkoitus jatkaa niitä puistossa myös tulevana kesänä.

- Luulen, että aika aktiivinen kesä on tulossa. Tavoitteena on myös saada aikaan nettisivut, joille voitaisiin koota samaan paikkaan kaikki puiston tapahtumat.

Kahvilan avajaisia vietetään lauantaina 27. toukokuuta valtakunnallisen siivouspäivän merkeissä. Kahvila on avoinna elokuun loppuun asti päivittäin.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi