Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hildén ja Komu haluavat jakaa kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden

Lahden demareiden vaalivalvojaisissa oli syytä hymyyn kuntavaali-iltana. Vaali-illan jälkeen kulisseissa on käyty demareiden sisäistä valtakamppailua kaupunginhallituksen puheenjohtajan pestistä. Kuvassa tietokoneen ääressä tuloksia seuraavat Sirkku Hildén ja Jouni Nurminen. Kuva: Mirja Hussain

Lahden sos.dem. Työväenyhdistys esittää Lahden seuraavaksi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Pekka Komua. Hän kuitenkin olisi toimessa esityksen mukaan vain kaksi ensimmäistä vuotta puheenjohtajan nelivuotiskaudesta. Tämän jälkeen puheenjohtajaksi siirtyisi Sirkku Hildén.

Työväenyhdistys käsitteli sunnuntai-illan jäsenkokouksessaan luottamustehtäväpaikkaesityksiä Lahden demarien kunnallisjärjestön edustajistolle. Käytännössä yhdistyksen näkemys asiaan on painava, koska se on suurin demareiden kunnallisjärjestö Lahdessa.

Työväenyhdistyksen mukaan Hildén ja Komu pääsivät keskenään yhteisymmärrykseen puheenjohtajan paikasta.

- Koska SDP:n arvot ovat tasa-arvo, solidaarisuus ja oikeudenmukaisuus, näimme tämän parhaaksi tavaksi ratkaista asia, kertoo Hildén päätöksestä yhdistyksen tiedotteessa.

Hän sai kolme kertaa enemmän ääni kuntavaaleissa kuin Komu.

- Arvostamme toisiamme ja halusimme välttää riitaisuutta, joka saattaisi jakaa ja hajottaa puoluetta. Vaalitulos näkyy tässä ja tulee näkymään myös jatkossa tekemässämme politiikassa, Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Komu jatkaa.

"Onhan näitä tehty"

Komu uskoo, että tavallisuudesta poikkeava esitys menee läpi niin demarien kunnallisjärjestöjen edustajistossa kuin kaupunginvaltuustossakin.

- Emme ole keskustelleet jaosta muiden puolueiden kanssa, mutta olettaisin, että kun olemme puolueiden välisessä paikkajaossa tämä paikka saatu, niin ei heillä ole mitään tätä vastaan. Näin ainakin uskon.

Hildénin mukaan tällainen puheenjohtajakauden jakaminen ei ole ainutlaatuista Lahdessa.

- Onhan näitä tehty sekä kokoomuksen että demareiden puitteissa, kun on ollut hyviä ehdokkaita. En nyt muista milloin viimeksi näin olisi tehty

Yhdistys esittää myös, että Hildén hoitaisi hyvinvointikuntayhtymän valtuuston varapuheenjohtajan tehtävää ensimmäiset kaksi vuotta.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi