Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden valtuustosopimus ei kelvannut Pro Lahdelle - puolueet lupaavat puuttua rasistiseen käyttäytymiseen

Lahti aikoo olla Suomen yritysystävällisin kaupunki. Nuorten yritykset esittelivät yritysidoitaan Uskalla yrittää -semifinaalissa joulukuussa kauppakeskus Karismassa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden tavoitteena on olla Suomen yritysystävällisin kaupunki, linjaa uusi kaupunginvaltuusto. Tavoite sisältyy valtuustosopimukseen, jonka valtuustopuolueet allekirjoittivat keskiviikkona.

SDP:n Pekka Komun mukaan valtuustosopimus on kunnianhimoinen.

- Työllisyyden pitää parantua maan keskiarvoa nopeammin. Suhdanteiden vaikutus ei riitä, vaan pitää päästä omin keinoin parempaan kasvuun.

Kaupungin työllisyysohjelmaa on tarkoitus päivittää siten, että ohjelma sisältää konkreettisia esityksiä. Komu uskoo, että kaupungilla on keinoja työllisyyden kohentamiseksi.

- Kyse on siitä, kuinka kunnianhimoisesti haluamme lähteä työllisyysastetta parantamaan.

Päivähoito-oikeudesta ei yksimielisyyttä

Valtuustosopimuksen mukaan kaupungin hallintoa virtaviivaistetaan, päällekkäisyyksiä poistetaan ja toimintaa tehostetaan.

Vuosille 2018-2022 laaditaan ohjelma kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Tulosta parannetaan tasaisesti siten, että vuonna 2022 se riittää kattamaan nettoinvestoinnit.

Valtuustosopimuksessa sovitaan myös muun muassa nuorten syrjäytymisen ehkäisemisestä ja päihdetyön kehittämisestä. Joukkoliikennettä halutaan kehittää ennakkoluulottomasti uusilla älykkäillä ratkaisuilla.

Työllisyyden pitää parantua maan keskiarvoa nopeammin. Pekka Komu (sd.)

Kaupunkikonsernin hankintamenettelyitä kehitetään niin, että paikallisen pienyrittäjyyden ja työllisyyden tarpeet sekä ympäristö- ja ilmastonäkökohdat otetaan huomioon.

Komun mukaan SDP olisi halunnut sopimukseen maininnan subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta, mutta asiasta ei löytynyt yksimielisyyttä.

- Emme jätä asiaa tähän, vaan tulemme sitä ajamaan. Myöskään mainintaa siitä, että kaupunki ei tee nollatuntisopimuksia, ei valtuustosopimukseen haluttu.

Pro Lahti ei allekirjoittanut

Valtuustopuolueet sitoutuvat siihen, etteivät ne levitä ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä lietsovia näkemyksiä mitään ihmisryhmää kohtaan. Lisäksi puolueet lupaavat puuttua kaikenlaiseen rasistiseen käyttäytymiseen.

Valtuustosopimuksen allekirjoittivat kaikki valtuustoryhmät Pro Lahtea lukuun ottamatta. Pro Lahtea vetävä valtuutettu Kalle Aaltonen pitää valtuustosopimusta tekopyhänä. Hän väittää lahtelaisen demarin käyttäneen rasistista kieltä Pro Lahden kuntavaaliehdokkaasta.

Kuva: Jani Keronen
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi