Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Padasjoen paikkaneuvottelut täysin jumissa - kunnanhallituksen puheenjohtajuus suurin kivi kengässä

Padasjoen poliittisten luottamuspaikkojen jako ei ole edennyt alkua pidemmälle. Neuvotteluita vetävä Antti Räsänen (kok.) pitää käytännössä varmana, että luottamuspaikkajaosta päästään sopuun vasta äänestämällä. Kuva: Erno Laisi

Padasjoen luottamuspaikkaneuvottelut ovat jumiutuneet täysin. Tiistaina ryhmien väliset neuvottelut päättyivät nopeasti, eikä esimerkiksi kunnanhallituksen puheenjohtajuudesta ole edelleenkään sopua. Puheenjohtajuutta himoitsevat sekä kokoomus että vihreiden ja Pro Padasjoen liittouma.

Neuvotteluja vetävä kokoomuksen Antti Räsänen on aiempaakin varmempi, että pattitilanne ratkeaa vasta uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa äänestämällä.

- Pattitilanne on ja pysyy. Eniten hiertää kunnanhallituksen puheenjohtajuus. Se on keskeisin kysymys.

Vihreiden ja Pro Padasjoen liittouma on tarjonnut kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävään Ilkka Mertsalmea, mutta hän ei kelpaa kokoomukselle ja keskustalle. Kokoomuksen ehdokas kunnanhallituksen puheenjohtajaksi on nykyistäkin hallitusta luotsaava Räsänen. Räsänen ei puolestaan kelpaa vihreille ja Pro Padasjoelle.

Edellisellä kerralla sovittiin, että tiedotetaan neuvotteluiden edenneen hyvässä hengessä. Eilen ei tällaista sovittu. Neuvotteluita Padasjoella johtava Antti Räsänen (kok.)

- Pro Padasjoen ja vihreiden väki sanoo, että vaaleissa kuntalaiset ovat vaatineet muutosta. Heidän mielestään muutos on se, että minä jään pois kunnanhallituksen puheenjohtajan paikalta.

Räsänen: Muidenkin pitäisi jäädä pois

Räsänen ilmoitti tiistain neuvotteluissa olevansa valmis vetäytymään kunnanhallituksen puheenjohtajuudesta, jos nykyisen kunnanhallituksen jäsenistä luuditaan muitakin henkilöitä pois.

- Ilmoitin, että minä voin jättää tehtävän, mutta se tarkoittaa sitä, että pois pitäisi jättäytyä nykyisen hallituksen jäsenistä myös Tiina Aarto (vihr.), Ilkka Mertsalmi ja Mira Vilkman (sd.). Silloinhan saisimme muutosta, Räsänen sanoo.

Räsäsen mukaan keskustelu päättyi tämän ehdotuksen jälkeen melko nopeasti.

Missä hengessä ilmeisen vaikeat neuvottelut ovat edenneet?

- Edellisellä kerralla sovittiin, että tiedotetaan neuvotteluiden edenneen hyvässä hengessä. Eilen ei tällaista sovittu, Räsänen hymähtää.

Neuvottelut jatkuvat vasta 8. kesäkuuta.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi