Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pääsiäismuistio: Tarkista täältä, milloin kaupat ovat auki ja miten bussit ja junat kulkevat

Pääsiäisen pyhinä monet kaupat palvelevat päivittäin. Kuva: Armi Salonen

Pääsiäinen on kristillinen juhla, jonka juhlapäivät pitkäperjantai, ensimmäinen pääsiäispäivä ja toinen pääsiäispäivä ovat pyhiä niin Suomessa kuin monessa muussakin maassa. Pyhäpäivät rajoittavat esimerkiksi postin, pankkien ja apteekkien aukioloa.

Pääsiäinen näkyy jonkin verran myös kauppojen ja huoltoasemien aukioloajoissa. Jääkaappiin saa kuitenkin täytettä pyhienkin aikaan, sillä ruokakaupat ovat avoinna kattavasti. Suurimmista marketeista esimerkiksi Holman Prisma Lahdessa on avoinna pitkäperjantaina, pääsiäispäivänä sunnuntaina ja toisena pääsiäispäivänä maanantaina kello 10-21. Launeen K-Citymarket pitää ovensa auki kyseisinä päivinä klo 11-20 ja Heinolassa K-Citymarket palvelee pyhät kello 10-18. Pienempien markettien ja huoltoasemien aukioloajat vaihtelevat.

Myös kauppakeskukset pitävät ovensa auki pääsiäisenä. Lahden Karismassa palvellaan perjantaina 14.4. sekä sunnuntaina 16.4. ja maanantaina 17.4. kello 11 - 20, ja kaikki erikoisliikkeet ovat avoinna vähintään klo 12 - 18. Lauantaina 15.4. Karisman liikkeet palvelevat normaaliaukioloaikojen mukaan.

Trio on avoinna pitkäperjantaina ja toisena pääsiäispäivänä maanantaina kello 12–18. Lauantai on normaalipäivä, joten Trio on avoinna normaalin lauantaiaukioloaikansa mukaisesti. Pääsiäissunnuntaina Trio on suljettu.

Yliopiston apteekki Lahdessa on pääsiäisenäkin avoinna normaaliaukiolojensa mukaisesti kello 7-23.

Sen sijaan Alkon ovet pysyvät säpissä pääsiäisen. Vahvemmat alkoholipitoiset tarjottavat kannattaakin hankkia pyhäpäivien pöytään jo kiirastorstaina Alkon ollessa avoinna normaalisti kello 9 - 20.

Postin omat myymälät palvelevat kiirastorstaina normaalisti, muuten myymälät ovat pääasiassa pääsiäisenä kiinni. Kumppaniyrityksissä toimivat postit palvelevat yritysten aukioloaikojen mukaan. Monet kioskit, huoltoasemat ja kaupat tarjoavat postipalveluja näin ollen myös pyhäpäivinä. Postien tarkemmat yhteystiedot löytyvät osoitteesta: posti.fi/postit.

Bussilla pääsiäisyön messuun

Lahden seudun liikenteen paikallisbusseissa liikennöidään torstaina ja lauantaina normaalisti kyseisien päivien aikataulujen mukaan. Pyhät vaikuttavat paikallisbussien liikennöintiin niin, että pitkäperjantaina ovat voimassa sunnuntain aikataulut. Myös ensimmäisenä pääsiäispäivänä sunnuntaina sekä toisena pääsiäispäivänä maanantaina ajetaan sunnuntain aikatauluilla.

Pääsiäisliikenteen junavuorot ja kaukoreittien bussiaikataulut kannattaa tarkistaa VR:n ja Matkahuollon sivuilta.

Lasten pääsiäiskirkkoja järjestetään seudun kirkoissa muun muassa torstaina aamupäivällä. Perjantaina on aamun ja päivän hartauksia, pääsiäisyön messut vietetään myöhään lauantaina. Kirkon tapahtumat löytyvät seudun seurakuntien verkkosivuilta.

Etelä-Suomen Sanomat  ilmestyy pääsiäisen aikaan pitkäperjantaina, lauantaina ja seuraavan kerran tiistaina.

Minna Krupka
minna.krupka@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi