Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hämeessä jo noin 2 000 kielteistä turvapaikkapäätöstä - useat sadat lähteneet maasta joko omalla tai valtion kyydillä

Turvapaikanhakijoiden tulva vyöryi Suomeen syksyllä 2015, jolloin muun muassa Lahden Hennalan kasarmeihin majoitettiin useita satoja henkilöitä. Osa odottaa edelleen päätöstä turvapaikkahakemukseensa. Kuva: Katja Luoma

Päijät-Hämeeseen tai Kanta-Hämeeseen sijoitetuille turvapaikanhakijoille on vuoden 2015 syyskuun alun jälkeen tullut yhteensä noin 2 000 kielteistä turvapaikkapäätöstä. Niiden yhteydessä on yleensä annettu myös käännytyspäätös, jonka perusteella henkilö voidaan poistaa maasta.

Maasta jo poistuneista henkilöistä ei ole tarkkaa ajantasaista lukua, koska monet heistä lähtevät Suomesta omin päin ja omalla kustannuksellaan. Hämeen poliisilaitoksen rikosylikomisario Martti Hirvonen arvioi heitäkin olevan joka tapauksessa useita satoja.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n tukemilla paluulennoilla on 1.9.2015 jälkeen poistunut runsaat 200 Hämeessä ollutta turvapaikanhakijaa. Lähes 200 henkilöä on puolestaan palautettu siihen maahan, jossa he ovat ensimmäisen kerran hakeneet turvapaikkaa.

Miltei 300 Hämeen alueen vastaanottokeskuksissa asunutta turvapaikanhakijaa on toimitettu valtion maksamilla yhteislennoilla kotiin, kuljetettu rajalle tai saatettu poliisivoimin kotimaahansa.

Hallinto-oikeuksissa oli maaliskuun alussa vireillä noin 11 000 valitusta kielteisistä turvapaikkapäätöksistä. Korkeimmassa hallinto-oikeudessa valituksia oli vireillä 760.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi